HET EVENT

Schakel uw financiële processen een versnelling hoger! 

 

Met dit evenement willen we graag back to basics gaan, terug naar die fundamentele financiële processen die volkomen onterecht soms uit het oog worden verloren: invoicing, incasso, cash collection etc. Als deze niet efficiënt georganiseerd zijn, dan kan een finance afdeling onmogelijk een business ondersteunende rol opnemen. Op deze top zullen verscheidene keynote sprekers hun praktijkervaringen uitwisselen. Hoe hebben zij deze processen geautomatiseerd? En welke impact had dit op hun financiële afdeling en business in het algemeen? Dergelijke vragen zullen zeker beantwoord worden. Er zullen ook workshops aangeboden worden waarbij je op een interactieve manier nuttige automation tools zal leren kennen. Er staan drie workshops op de planning: RPA, Proces Optimalisatie en het meten van efficiëntie binnen een finance afdeling. 

ZORG DAT JE ERBIJ BENT OP DIT EVENT

Neem contact op
Peter De Roeck | 09 375 68 00
0498 16 02 45 | peter@fm.be

Praktische informatie
26 MAART 2020

Locatie: De Waerboom (Jozef Mertensstraat 140 - 1702 Groot-Bijgaarden)

Programma

09u00 - 10u00: Ontvangst met ontbijtbuffet

10u00 - 10u05: Verwelkoming

10u05 - 11u05: Openingskeynote van Verena Six 

11u00 - 11u40: Praktijkgetuigenis van Karen Van Griensven

11u40 - 12u20: Praktijkgetuigenis van Sarah Van den Bulck

12u20 - 13u30: Lunch 

13u30 - 14u00: Parallelle partnersessies 

14u00 - 14u40 :Praktijkgetuigenis van Johan Heyman

14u40 - 15u10: Koffiebreak 

15u10 - 16u40: Parallelle workshops 

16u40 - 18u00: Netwerkreceptie 

OVER ONZE KEYNOTE

Verena Six is een master blackbelt met ruime ervaring in procesverbetering, motiveren van mensen door Lean en Lean leiderschap. Opgeleid door General Electric heeft zij Lean binnen KLM een gezicht gegeven. Haar specialiteit gaat van procesverbetering tot cultuur, van bestaande processen verbeteren tot Lean Digital Transformation, van teams tot management.

OVER ONZE PRAKTIJKGETUIGENISSEN

Johan Heyman is VP Organizational Excellence bij Barco. Wat betekent Operational Excellence op de productievloer en wat kunnen andere afdelingen – waaronder ook finance – hiervan leren? 

Sarah Van Den Bulck, tot voor kort Group Credit, Collection and Payables Manager en nu Digital New Business Development bij Borealis, legde binnen Credit en Collection de voorbije jaren heel erg de nadruk op efficiëntieverbeteringen. Er werden verschillende tools geïmplementeerd, heel wat processen werden aangepakt en gedigitaliseerd/gerobotiseerd enzovoort. Ook standaardisatie stond hoog op de agenda. 

 

Karen Van Griensven is CFO bij Melexis. Zo rolde zij bijvoorbeeld binnen het bedrijf een Process Mapping project mee uit. Alle processen - niet alleen binnen finance – worden volledig in kaart gebracht. Die mapping maakt dat inefficiënties, die vaak over departementen heen lopen, aangepakt kunnen worden. Ook werkt Melexis met een shared service center. 

KIES JE WORKSHOP

Er zullen drie parallelle workshops gegeven worden waarbij je op een interactieve manier zal leren hoe je je finance functie op een efficiëntere manier kan organiseren. De onderwerpen zijn: 

Workshop 1: Process Mining 

Elk bedrijf, groot of klein, dient 12 keer per jaar een maandafsluit te doen. Voor velen is dit nog een tijdsrovend proces dat veel efficiënter kan aangepakt worden. Tijdens deze workshop bespreken we op een interactieve manier volgende vraagstukken: Hoe kunnen we de maandafsluit efficiënter inrichten en versnellen? Hoe kan de “business” de financiële afdeling hierbij helpen? Wat zijn de valkuilen en best practices? Deze workshop wordt gegeven door Dennis Houthoofd, de oprichter van Horsum. 

Workshop 2: RPA 

 

Meer en meer Finance Managers kiezen ervoor om RPA (Robotic Process Automation) te implementeren in hun finance afdeling, dit om kosten te verminderen en efficiëntie te verhogen. Een proces automatiseren en robotiseren is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wat laat je over aan de robot en wat niet? Hoe gaan je werknemers om met deze ingrijpende verandering? Het is allemaal niet zo vanzelfsprekend. Tijdens deze workshop gaan we actief aan de slag met RPA en gaan we samen een financieel proces automatiseren. Zo krijg je meteen inzicht in de voordelen die RPA biedt en de uitdagingen die het met zich meebrengt. Deze workshop wordt verzorgd door Roborana, een IT-bedrijf dat andere bedrijven helpt hun digitale struikelblokken te overwinnen. 

Workshop 3: High Performance Finance 

 

De definitie van een High Performance Finance Functie(*) lijkt voor iedereen anders. Maar tussen de regels lees je wel vaak hetzelfde: efficiënter worden, real-time informatie beschikbaar stellen, strategische analytische ondersteuning geven, meer toegevoegde waarde geven aan de business en natuurlijk blijven voldoen aan de vereisten inzake compliance en riskmanagement. In deze workshop focussen we ons op de eerste van de vijf HPFF Factoren: Hoe goed is de financiële functie in ‘verbeteren’?

WORD PARTNER

Wilt u van dit evenement gebruik maken om uw visibiliteit te verhogen bij de doelgroep in kwestie? Wilt u uw eigen tool in de kijker zetten bij een gesegmenteerd en erg geïnteresseerd publiek? Wilt u uw beste klanten en prospecten een boeiende dag bezorgen door hen hiervoor gratis uit te nodigen? Dat kan allemaal door partner te worden van dit event! Wij bieden verschillende standaardformules aan, maar we bedenken voor u ook graag een partnership op maat. 

Bent u geïnteresseerd? Download onze mediakit voor meer inspiratie en contacteer ons via peter@fm.be 

GOLDEN PARTNER

Board_logo_RGB_500pixel.jpg

Wie neemt nog deel? Wie zal ik ontmoeten? En met welke thema's is die bezig? 

Je vindt het antwoord op die vragen in onze 'Finance Connect' app. Een handige tool om nog meer te halen uit uw deelname aan onze events en bijeenkomsten... en ook daarbuiten. Hier meer info.