top of page

KMO Finance Lab: BAVET

October 24, 2023

Op 24 oktober nodigen we je van harte uit voor een inspirerende dag bij Bavet, de gerenommeerde spaghettiketen die de harten van fijnproevers heeft veroverd. Tijdens dit evenement zal je diepgaande inzichten krijgen in hoe Bavet, een hippe KMO, omgaat met controlling en het opvolgen van KPI's.

 

We trappen de avond af in Bavet Sint-Martens-Latem, waar we de kans krijgen om te genieten van hun heerlijke pasta. Daarna verschuiven we naar het nabijgelegen hoofdkantoor voor een boeiende keynote verzorgd door Finance Manager Céline De Paepe en COO Eva Urlings en een workshop door Stijn Van Dam (VGD).

 

COO Eva Urlings zal het evenement openen met een boeiende blik op de geschiedenis van Bavet als KMO. Ze zal de evolutie van Bavet vanaf haar bescheiden begin tot haar huidige status als een bloeiend bedrijf met 17 vestigingen en een populaire foodtruck belichten. Ontdek hoe Bavet als scale-up klaarstaat om nog verder uit te breiden en naar hun ambitieuze doelen toe te werken.

 

Daarna zal Céline De Paepe, Finance Manager bij Bavet, het woord nemen en dieper ingaan op controlling, met specifieke focus op de rapportering van hun verschillende restaurants. Bavet maakt gebruik van een geavanceerde tool die dagelijks een gedetailleerd overzicht geeft van de prestaties van hun diverse restaurants, inclusief omzet, aantal bezoekers, personeelskosten en meer. Ontdek hoe deze tool Bavet helpt om KPI's nauwlettend te volgen en te verbeteren. Céline zal ook laten zien hoe Bavet momenteel werkt aan de automatisering van verschillende boekhoudprocessen en de voordelen daarvan.

 

Na de keynote zal onze partner VGD een boeiende workshop verzorgen die naadloos aansluit op dit intrigerende onderwerp. Stijn Van Dam van VGD zal dieper ingaan op hoe je operationele rapportage kunt afstemmen op financiële rapportage. Hij zal bespreken hoe je ervoor kunt zorgen dat operationele inzichten niet in tegenspraak zijn met financiële inzichten en zal de analytische structuur onderzoeken: welke delen van operationele rapportage kunnen worden afgeleid binnen de winst- en verliesrekening en hoe kunnen ze op één lijn worden gebracht?

 

Stijn zal best practices delen over hoe je ervoor kunt zorgen dat operationele rapportage en financiële rapportage niet met elkaar in strijd zijn en welke stappen je kunt nemen om ze los van elkaar te houden. We zullen ook samen op zoek gaan naar correlaties tussen operationele en financiële KPI's. Hoe kunnen deze KPI's dienen als richtlijn voor budgettering? Hoe kunnen we targetinstellingen doen met betrekking tot het budget?

 

Dit is jouw kans om te leren van experts en om ervaringen te delen met gelijkgestemde ondernemers en professionals die dezelfde ambitie hebben als jij: groeien en slagen in de wereld van KMO's. Mis deze opportuniteit niet en reserveer je plek voor het KMO Finance Lab bij Bavet op 24 oktober!

belfius.png
Logo-VGD.png
van-havermaet.png
Schermata_2023-03-01_alle_09.51-1.png
bottom of page