top of page
shutterstock_1545598535.jpg

Opleiding Businesscase

In deze opleiding leer je verder kijken dan het financiële aspect en de voordelen op korte termijn van een beslissing in jouw onderneming en duik je dieper in het strategische luik waarbij je rekening houdt met de omgeving, concurrentie en langetermijnvisie.​

Duik dieper in businesscases

In deze opleiding wordt gefocust op het strategische luik wanneer er beslissingen gemaakt moeten worden in een onderneming, zoals een investeringsbeslissing, projecten, etc. Deze opleiding gaat ervan uit dat je al de financiële kennis beheert om bijvoorbeeld een investeringsanalyse te maken, en bouwt hier verder op. Er wordt gekeken naar andere factoren zoals de concurrentie en de omgeving van jouw bedrijf. Dit gebeurt aan de hand van een fictieve case, waar je moet beargumenteren wat de juiste strategische beslissing is, rekening houdend met alle factoren. De case leert jou inzien dat strategische beslissingen in jouw bedrijf niet enkel gaan over cijfers en de voordelen op korte termijn, maar dat er ook rekening gehouden moet worden met de specifieke omstandigheden en de langetermijnvisie. Ten slotte brengt Rémi Wildschut, voormalig CFO van start-up WeGroup en oprichter van Smartendr, uit zijn praktijkervaring een ondernemerschapscase mee.

 

Tips: Wil je ook naar het pure financiële plaatje kijken en de investeringsanalyse leren berekenen aan de hand van verschillende methodes? Volg dan zeker de opleiding ‘investeringsanalyse maken’.

Met welke vaardigheden ga je op het einde van de dag naar huis?

- Je bent bekend met de theoretische concepten rond werkkapitaal Je frist je kennis op over basis businessmodellen (zoals het Porter-model)

- Je leert de verschillende factoren die van belang zijn bij het opstellen van een businesscase in kaart te brengen

- Je verwerft inzicht in concepten en modellen zoals internationalisering van het bedrijf, mergers & acquisitions en diversificatie bij het maken van een beslissing

Welke topics komen aan bod?

 1. Voorbereiding vooraf: videos basisprincipes business modellen

 2. Opleidingsdag

  • Praktijkgetuigenis van Rémi Wildschut, voormalig CFO van WeGroup en oprichter van Smartendr

   • Concurrentie 

   • Omgeving

   • Organisatie

  • Modellen

   • Internationalisering van bedrijf

   • Mergers & acquisitions

   • Diversificatie 

Praktisch

Duur opleiding: 1 dag (9:00 - 18:00)

Datum: 15 juni 2023

Locatie: Ghelamco Arena, Gent

Voorbereiding: videos

Aantal plaatsen: 12

Investering: 1490 euro

Abonnee op CFO Magazine of lid van Finance Square: 1290 euro

Neem een opleidingsabonnement en betaal slechts 1190 per opleiding!

Meer info?

Voor wie? 

Als finance professional hebben de cijfers in jouw bedrijf geen geheimen meer, maar wil je bij strategische keuzes verder leren kijken, ook naar externe factoren. Klinkt dit bekend in de oren? Dan zal deze opleiding jou sterk ondersteunen!

Voorbereiden

Ter voorbereiding fris je je geheugen op over basis businessmodellen zoals dat van Porter. Tijdens de opleidingsdag wordt dan ook meteen dieper ingegaan op complexere modellen.

Inschrijven

Je kan je inschrijven voor de hele reeks van negen opleidingen voor slechts 1190 euro per opleiding! Leer meer over...

- procesoptimalisatie

- investeringsanalyse

- data-analyse

- datavisualisatie en presentatie

- werkkapitaal

- Triple Bottom Line

- ESG

- RPA

- businesscase

Met dit abonnement kan je telkens een andere medewerker van je team afvaardigen.

Inschrijven
Meer over de lesgever

Jonas Debrulle

Jonas Debrulle 2.jpg

Jonas Debrulle is hoogleraar en lid van de raad van bestuur te IÉSEG School of Management (Frankrijk) alsook gasthoogleraar te Flanders Business School en aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. Als Directeur van de Internationale Programma’s te IÉSEG leidt hij de portfolio aan internationale bachelors en gespecialiseerde masters in Rijsel en Parijs. Hij doceert cursussen in business consultancy, strategisch management en (hoogtechnologisch) ondernemerschap. 

Voorafgaand aan zijn academische carrière was Jonas een business consultant en PMO bij Delaware Consulting, een internationale ERP-dienstverlener. Zijn onderzoeksinteresses omvatten ondernemerschapsintenties, kenmerken van bedrijfseigenaren en hun impact of de prestaties van nieuwe ondernemingen. Hij studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KU Leuven en behaalde een doctoraatstitel aan de KU Leuven en aan de Queensland University of Technology te Brisbane, Australië.

De praktijkgetuigenis

Rémi Wildschut, oprichter van Smartendr

Rémi Wildschut.jpg
Nog verdere vragen?

Heb je nog verdere vragen of twijfel je of deze opleiding iets voor jou is?

Neem gerust contact op, ik help je graag verder!

Maïté Holvoet

+32495172425

maite@fm.be

Dit programma wordt aangeboden in samenwerking met 

SBM.jpg
bottom of page