top of page

Datavisualisatie: van gegevens tot inzichten

January 23, 2024

Het vermogen om complexe gegevens duidelijk en overtuigend te presenteren is van onschatbare waarde. Deze dagopleiding biedt finance professionals een boeiende gelegenheid om essentiële vaardigheden te ontwikkelen in het effectief communiceren van gegevens. Deze training combineert theorie en praktijk, met een nadruk op design thinking, om de deelnemers te voorzien van de instrumenten die nodig zijn om data om te zetten in inzichtelijke visualisaties.

Algemene info

Deze interactieve opleiding is specifiek ontworpen voor finance professionals die hun datavisualisatievaardigheden willen versterken. Of je nu een analist bent die finance trends inzichtelijk wil maken, een manager die strategische gegevens moet presenteren, of een consultant die complexe cijfers begrijpelijk wil maken voor klanten, deze training biedt de kennis en tools die je nodig hebt.


Wat ga je leren?

Tijdens deze training zul je leren hoe je de kernprincipes van datavisualisatie kunt toepassen om gegevens begrijpelijk en overtuigend over te brengen aan diverse doelgroepen. Je ontwikkelt vaardigheden om technieken en strategieën te gebruiken die specifiek gericht zijn op functies binnen finance. Bovendien krijg je de kans om kritisch na te denken over de manier waarop gegevens worden gecreëerd en geïnterpreteerd.


Onderwerpen die aan bod komen:

1.     Geschiedenis van datavisualisaties

2.     Fundamentele principes van datavisualisaties

3.     Het belang van een verhaal uit data halen

4.     Het informatie design thinking framework

5.     Hoe visualisaties je datatraject kunnen ondersteunen

6.     Diepgaande verkenning van (on)gebruikelijke visualisaties


Verloop van de dag

De training omvat een uitgebalanceerde mix van theoretische concepten en praktische toepassingen. Tijdens interactieve sessies zul je hands-on ervaring opdoen met het creëren van diverse datavisualisaties. De dag begint met het verkennen van de geschiedenis en basisprincipes van datavisualisaties, gevolgd door diepgaande besprekingen van hoe datavisualisatie kan worden toegepast in de financiële context. Je zult betrokken raken bij groepsactiviteiten en casestudy's om je begrip verder te verdiepen. De training wordt afgesloten met een focus op zowel gebruikelijke als onconventionele visualisatietechnieken, waardoor je wordt uitgerust met een breed scala aan vaardigheden om je datavisualisatie-arsenaal uit te breiden.


Praktische info

Locatie:

Financial Media

Brouwerijstraat 26A

9880 Aalter

 

Ontvangst:

8.30 uur


Opleidingen praktische info.001.png

Vragen of opmerkingen?

brecht@fm.be

+32 496 39 74 67

bottom of page