top of page

Inzicht via Spend Analyse: Optimalisatie en Impact

November 9, 2023

Krijg grip op uw uitgaven en versterk uw financiële inzichten! Of u nu een doorgewinterde finance manager, een bedreven business controller of een data analist bent, deze training is speciaal ontworpen om u de nodige expertise bij te brengen voor het uitvoeren van doeltreffende uitgavenanalyses. Leer diverse methodologieën, krachtige tools en geavanceerde technieken om niet alleen kostenbesparingen te ontdekken, maar ook om frauduleuze activiteiten te detecteren en waardevolle inzichten te onthullen. Breng de financiële gezondheid van uw organisatie naar een hoger niveau met behulp van deze training.

Algemene info

Tijdens deze interactieve en praktijkgerichte dagopleiding leert u essentiële concepten, methodologieën en technieken die u in staat stellen om waardevolle inzichten uit uitgavendata te halen. U zult niet alleen in staat zijn om kostenbesparingskansen te identificeren, maar ook om fraude op te sporen en strategische aanbevelingen te doen die de prestaties van uw organisatie verbeteren.

 

Deze cursus is speciaal ontworpen om u een concurrentievoordeel te bieden in de steeds veranderende wereld van financiën en bedrijfsbeheer. Het stelt u in staat om uw analytische vaardigheden te versterken en uw vermogen om waardevolle inzichten te communiceren te vergroten, wat u in staat stelt om uw rol als finance professional effectiever te vervullen.

 

Wat ga je leren?
 • Na succesvolle afronding van deze cursus zult u in staat zijn om:

 • De fundamentele concepten en terminologieën begrijpen: spend analytics vs. spend analyse, directe vs. Indirecte spend, spend categorieën.

 • Spend Analyse te integreren als een waardevol instrument voor het optimaliseren van financiële processen.

 • Methodologieën en tools toe te passen om uitgavenpatronen en -trends te analyseren.

 • Kostenbesparingskansen en potentiële risico's te identificeren.

 • Duidelijke en overtuigende presentaties van uw analyse resultaten te maken.

 • Valkuilen te vermijden en bewezen best practices te volgen voor effectieve spend analytics.

 

Onderwerpen die aan bod komen

Tijdens deze training zullen de volgende onderwerpen grondig worden behandeld:


 1. Algemene begrippen en definities: verkenning van spend analytics versus spend analyse, het onderscheid tussen directe en indirecte uitgaven, en categorisatie van uitgaven.

 2. Het belang van spend analyse voor uw organisatie: begrijp waarom dit een relevante strategie is voor het optimaliseren van uw financiële processen.

 3. Aan de slag met spend analyse: ontdek hoe u effectief begint met uitgavenanalyse binnen uw organisatie.

 4. Relevante aspecten van spend analyse: leer welke specifieke elementen voor uw organisatie van belang zijn om te analyseren.

 5. Effectieve presentatie van resultaten: ontwikkel de vaardigheden om de analyse resultaten op een heldere en impactvolle manier te presenteren.

 6. Valkuilen en best practices van spend analyse: identificeer veelvoorkomende valkuilen en pas bewezen best practices toe voor een succesvolle uitvoering.

 7. Praktijkvoorbeelden: verken real-life cases om een dieper inzicht te krijgen in hoe spend analyse in verschillende contexten wordt toegepast.

 

Deze grondige dekking van diverse aspecten van spend analyse stelt u in staat om zowel de conceptuele basis als de praktische toepassing van de technieken te begrijpen.

 

Verloop van de dag

De training is gestructureerd in verschillende modules. De eerste modules bieden een overzicht en inleiding tot het onderwerp, terwijl de latere modules zich richten op praktische toepassing en casestudies. Tijdens deze dagopleiding krijgt u niet alleen essentiële kennis aangereikt, maar ook praktische tools en strategieën om uw finance rol te verrijken met krachtige uitgavenanalyses.

 

Praktische info

Locatie:

Financial Media

Brouwerijstraat 26A

9880 Aalter

 

Ontvangst:

8.30 uur

Opleidingen praktische info.001.png

Vragen of opmerkingen?

brecht@fm.be

+32 496 39 74 67

bottom of page