top of page

Praktische data-analyse: Van database tot inzichten

March 5, 2024

De hoeveelheid beschikbare data en informatie stijgt wereldwijd in een exponentieel tempo. Tegelijkertijd neemt ook het aantal hulpmiddelen voor het analyseren van deze gegevens aanzienlijk toe. Maar hoe bereid je je dataset voor en krijg je werkelijk inzicht in data-analyse? Deze opleiding biedt de noodzakelijke inzichten in het effectief benutten van je databases.

Algemene info

De hoeveelheid data en informatie die bedrijven ter beschikking hebben om te analyseren is de afgelopen jaren exponentieel gestegen. Deze datasets manifesteren zich in diverse vormen, variërend van spreadsheets en online API's tot meer exotische binaire formaten. Gelijktijdig nemen ook de beschikbare tools om deze data te verwerken in aantal toe. Deze digitale transformatie heeft vooral de vraag naar efficiënte data-analyse doen toenemen, vooral binnen afdelingen zoals finance. Maar hoe zet je nu daadwerkelijk de eerste stappen met deze data? Deze opleiding richt zich niet zozeer op het aanleren van specifieke softwareprogramma's, maar eerder op de essentiële technieken die je nodig hebt om data te analyseren voordat het in programma's zoals PowerBI wordt verwerkt. Je krijgt de kans om te werken met databases en te duiken in een overdraagbare vaardigheid, genaamd SQL. Deze vaardigheid komt veelvuldig voor in applicaties zoals PowerBI en Tableau, en stelt je in staat om zelfstandig te opereren en je data voor te bereiden op dergelijke tools. Daarnaast krijg je inzicht in de aanpak van data-analyse aan de hand van een praktijkgetuigenis. Na deze opleiding heb je de bouwstenen in handen om zelf aan de slag te gaan met data-analyse binnen jouw bedrijf.


Wat ga je leren?

Aan het einde van deze dag zul je de volgende vaardigheden hebben verworven:

 

  • Begrip van het belang van data-analyse

  • Vertrouwdheid met analytische en voorspellende technieken die toe te passen zijn op diverse tools


  • Vermogen om met databases om te gaan voordat ze worden verwerkt in een tool

  • Capaciteit om zelfstandig aan de slag te gaan met data-analyse binnen je eigen organisatie


Onderwerpen die aan bod komen

Deze opleiding bestrijkt diverse relevante onderwerpen, waaronder:


  • Praktijkgetuigenis


  • Het belang van data-analyse

  • Inzicht in analytische en voorspellende technieken

  • Predictieve analyse

  • SQL queries: uitleg, definities en werking

  • Een praktijkcase waarin je zelf aan de slag gaat


Verloop van de dag

De dag begint met een inspirerende praktijkgetuigenis. Vervolgens duiken we in de theoretische basis van data-analyse en ontdekken we diverse analytische technieken. In de praktijk leren deelnemers deze methoden toepassen. De kers op de taart is de praktijkcase, waarbij deelnemers zelf aan de slag gaan met SQL om hun analytische vaardigheden te versterken.


Praktische info

Locatie:

Financial Media

Brouwerijstraat 26A

9880 Aalter

 

Ontvangst:

8.30 uur

Opleidingen praktische info.001.png

Vragen of opmerkingen?

brecht@fm.be

+32 496 39 74 67

bottom of page