top of page

RPA in finance: Efficiëntie door automatisering

February 22, 2024

Automatisering en robotica worden steeds crucialer voor bedrijfsgroei, ongeacht de omvang van het bedrijf. Ontdek tijdens deze dagopleiding het belang van Robotische Procesautomatisering (RPA) in finance. In tegenstelling tot wat soms wordt gedacht, is RPA niet alleen weggelegd voor grote bedrijven; het optimaliseert repetitieve, tijdrovende boekhoudprocessen. Krijg inzicht in de kern, voordelen, toepassingsgebieden en het investeringspotentieel van RPA. Zet aan de hand van een pratkische businesscase jouw eerste stappen in automatisering.

Algemene info

Deze uitgebreide dagopleiding draait om Robotische RPA toegepast op finance afdelingen binnen bedrijve. Hoewel vaak geassocieerd met grote ondernemingen, heeft RPA aanzienlijk potentieel voor bedrijven van alle groottes. Het dient om arbeidsintensieve, terugkerende en voorspelbare boekhoudkundige taken te optimaliseren. Deze training biedt een duidelijk begrip van robotica binnen finance, verkent de voordelen, identificeert geschikte processen voor automatisering, evalueert de investeringshaalbaarheid van RPA en meer. Tegen het einde van het programma zullen deelnemers de vaardigheden hebben verworven om hun RPA-reis te starten en de waarde van automatisering te beoordelen door middel van strategische ontwikkeling van businesscases. Tijdens de opleiding wordt een praktijkgetuigenis gegeven waarbij inzichten zullen gedeeld worden over de impact van RPA in finance.

 

Wat ga je leren?

Na afronding van dit programma zullen deelnemers:

 

  • Het wezen en de betekenis van RPA binnen finance afdelingen begrijpen.

  • Processen identificeren die geschikt zijn voor robotautomatisering.

  • Processen binnen hun eigen bedrijf analyseren aan de hand van vooraf gedefinieerde criteria om de geschiktheid voor automatisering vast te stellen.

  • Een op maat gemaakte RPA businesscase opstellen voor hun organisatie.

 

Verloop van de dag

De dag begint met een praktijkgetuigenis. Daarna verkennen we theoretische inzichten over RPA en zijn onderscheidende kenmerken. Vervolgens passen we RPA toe op praktische bedrijfssituaties, analyseren we processen en creëren we op maat gemaakte businesscases voor directe implementatie binnen organisaties. Dit evenwicht tussen inzichten en toepassing biedt een waardevolle ervaring voor een effectieve RPA-integratie.

 

Praktische info

Locatie:

Financial Media

Brouwerijstraat 26A

9880 Aalter

 

Ontvangst:

8.30 uur

Opleidingen praktische info.001.png

Vragen of opmerkingen?

brecht@fm.be

+32 496 39 74 67

bottom of page