WEEK VAN HET WERKKAPITAAL

15 tot 19 MAART 2021

Door deelneming aan deze webinars verklaart de deelnemer zich akkoord met de gdpr-policy van Financial Media (zie privacybeleid) en met de mogelijkheid dat de organisatie en partners extra informatie doorsturen.

Cashflow management en het beheren van het werkkapitaal van het bedrijf is één van de belangrijkste taken van de finance functie in een organisatie.

 

Cash is king. Zeker voor bedrijven die cash nodig hebben om concurrerend te blijven, financiële flexibiliteit te behouden en potentiële groeikansen na te streven… of gewoon om te overleven in deze bizarre covid tijden.

Bedrijven die zich primair richten op het verkrijgen van externe financiering, zien misschien een grote, verborgen bron van kapitaal over het hoofd: hun eigen balansen.

 

Er zijn talloze manieren om werkkapitaal vrij te maken. Tijdens de week van het werkkapitaal presenteren we u inspirerende praktijkgetuigenissen rond de vier kernstrategieën om het werkkapitaal te optimaliseren: debiteuren, crediteuren, voorraad en supply chain en cash management.

15 maart

11u-12u30

Marc Brems

 Credit Manager BASF

Goed credit management is een must voor werkkapitaal optimalisering. Bij BASF krijgen alle verkopers een spoedcursus in CM, wordt er ingezet op digitalisering en is strategisch credit management van hoogste prioriteit.

16 maart

11u-12u30

Michèle Adams

CFO 

Van Marcke

Bij Van Marcke wordt veel aandacht besteed aan werkkapitaal optimalisatie om ervoor te zorgen dat de business haar plannen kan realiseren.

17 maart

11u-12u30

Jean-Philippe Michaux

CFO Puratos

Bij de CFO van Puratos staat werkkapitaal boven de agenda. Tijdens deze keynote brengt hij een aantal voorbeelden over werkkapitaal strategie, van cash management tot voorraadbeheer.

18 maart

11u-12u30

Brenda Tytgat

Finance Director

Lutosa

Bij Lutosa wordt gestreefd naar een optimaal niveau van voorraad en werkkapitaal. Een belangrijk element hierbij is een nauwkeurige forecast om goed te kunnen plannen.

19 maart

11u-12u30

Johan Nelis

CFO

Sipef

Sipef is actief in Indonesië, Papoea Nieuw-Guinea en Ivoorkust, waar taks en BTW soms een ware nachtmerrie betekenen voor de het finance team. Het bedrijf wil een 'good corporate citizen' zijn maar ook niet meer betalen dan moet, wat heel wat uitdagingen oplevert voor werkkapitaal-beheer en

-optimalisatie

Door deelneming aan dit event verklaart de deelnemer zich akkoord met de gdpr-policy van Financial Media (zie privacybeleid) en met de mogelijkheid dat de organisatie en partners extra informatie doorsturen.

NEEM DEEL AAN DIT ONLINE EVENT

Neem contact op
Peter De Roeck | 09 375 68 00
0498 16 02 45 | peter@fm.be

Praktische informatie

ONLINE EVENT
15, 16, 17, 18 & 19 maart 2021

11u - 12u30

GRATIS

PARTNERS

Wie neemt nog deel? Wie zal ik ontmoeten? En met welke thema's is die bezig? 

Je vindt het antwoord op die vragen in onze 'Finance Connect' app. Een handige tool om nog meer te halen uit uw deelname aan onze events en bijeenkomsten... en ook daarbuiten. Hier meer info.

ONTDEK HOE WE

DIGITAAL NETWERKEN