WOMEN IN FINANCE

22 SEPTEMBER 2022

Net zoals elk jaar, staat september bij Financial Media in het teken van Women in Finance. Want hoewel de tijden veranderd zijn, zien we nog steeds dat vrouwen sterk ondervertegenwoordigd zijn aan de finance top. Met onze organisatie willen we deze problematiek aankaarten en een duidelijk statement maken. Vrouwen horen net als mannen aan de finance top. 

Dit doen we door aan te tonen hoeveel sterke dames er zijn die wel aan de top staan en fantastisch werk leveren. In de september editie van CFO Magazines geven we het woord aan vrouwelijke finance professionals die hun inzichten en ervaringen rond finance topics delen en jaarlijks organiseren we in september ook Women in Finance, waar we vrouwelijke financials een platform geven om ervaringen en inzichten te delen, te netwerken, te inspireren én geïnspireerd te worden.

PROGRAMMA

Oxfam is in België gekend voor zijn tweedehandswinkels en zet zich in voor thema's als klimaatverandering, gelijkheid en migratie. Ongelijkheid uitroeien is de missie van de organisatie. Aan het hoofd van Oxfam België staat Eva Smets, die als gastvrouw van Women in Finance 2022 het event zal openen met een keynote waarin ze niet alleen inzicht geeft in de organisatie Oxfam, maar ook haar visie zal delen rond gelijkheid en gendergelijkheid specifiek.

12:30 - 13:30     Ontvangst + walking lunch

13:30 - 14u10    Eva Smets, Executive Director bij Oxfam België

 

14:10 - 14:50    Michèle Adams, CFO bij EnergyVision

14:50 - 15:30    Goedele De Troyer, financieel directeur bij Thomas More Hogeschool

15:30 - 16:00    Pauze

16:00 - 16:30    Anke Brems, senior manager Climate Change and sustainability services bij EY

16:30 - 17:10    Karin de Jong, CFO bij Fagron

17:10 - 17:50    Inge Boets, zakenvrouw & lid van verschillende raden van bestuur

17:50 - 19:00    Netwerkreceptie

LOCATIE:

OXFAM BELGIË

VIER-WINDENSTRAAT 60

1080 SINT-JANS-MOLENBEEK

ontex_board_inge_boerts-uai-1032x580.jpeg
Michel adams.jpg

Michèle Adams is sinds 2021 CFO bij EnergyVision, een snelgroeiende onderneming met de focus op duurzaamheid. In haar rol als CFO bij deze organisatie wordt ze niet alleen geconfronteerd met groei en alle uitdagingen die daarbij gepaard gaat, maar speelt ze een sleutelrol in het mee uitdragen van de strategie van het bedrijf. 

GoedeleDeTroyer_EmyElleboog_23.jpg

Bij Thomas More Hogeschool zette financieel directeur Goedele De Troyer de voorbije jaren sterk in op een decentraliseringstraject van het finance departement, met een sterke verankering van finance bij de interne klanten. Tegelijk wordt er wel centraal ingezet op kennisdeling, digitalisering en efficiëntere processen.

Zakenvrouw Inge Boets heeft tot nu toe een zeer rijke carrière en boeiend professioneel parcours afgelegd. Ze is onder meer voorzitter van de raad van Bestuur van Econopolis, onafhankelijk bestuurder bij Ontex, Euroclear en QRF City Retail. Daarnaast is ze onderneemster en baat ze de La Scoperta uit, een Italiaanse speciaalzaak. 

karin de jong.jpeg

Karin de Jong is sinds 2016 CFO bij Fagron, een Belgisch-Nederlands beursgenoteerde onderneming op het gebied van gezondheidszorg. Ze begon te werken bij Fagron in 2008 als business controller. 

1625753377159.jpeg

Anke Brems werkt samen met het EY CCaSS team op verschillende duurzaamheidstopics. Tijdens deze sessie zal Anke zich focussen op ESG-rapportering: wat zijn de vereisten van de aankomende EU Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en de huidige EU Taxonomy Regulation, en hoe gaan bedrijven om met deze nieuwe verplichtingen?

Middel 1.png

Luister naar de podcast

HERBELEEF DE RECENTSTE EDTIE

238.jpg
Schermafbeelding 2021-11-06 om 16.31.13.png

Lees hier het verslag

Lees de women special van CFO Magazine

PARTNERS

EY 300x300.jpg