WOMEN IN FINANCE

Women in Finance
Women in Finance

Women in Finance
Women in Finance

Women  in Finance
Women in Finance

Women in Finance
Women in Finance

1/4

23 SEPTEMBER 2021

Financial Media supportert voor meer (gender)diversiteit in finance. Kijk er de covers van CFO Magazine maar op na: een mooie verhouding van mannen en vrouwen en ook op onze events zorgen we voor een evenwicht aan mannelijke en vrouwelijke keynotes. Maar één keer per jaar laten we de balans helemaal kantelen in het voordeel van de vrouwen: in het septembernummer van CFO Magazine komen alleen maar vrouwen aan bod en zo ook op onze jaarlijkse seminarie in september: Women in Finance. Enkel vrouwelijke sprekers krijgen het podium om hun ervaringen en kennis met ons te delen. 

HERBELUISTER DE SESSIES VAN EDITIE 2020 IN ONZE BLOG

(klik op de foto om rechtstreeks naar de video te gaan)

Hanan Challouki

Hanan Challouki is een meester in communiceren. Samen met haar zakenpartner Taha Riani Achhab bouwt ze met het creatieve bureau Allyens aan de - bijwijlen wilde - weg naar inclusieve communicatie. Bedrijven en organisaties helpen om hun boodschappen en campagnes af te stemmen op de diversiteit van de samenleving: het is een uitdaging, een missie en Hanans rotsvaste overtuiging dat inclusie werkt. In 2018 verovert ze een plek in de prestigieuze "30 under 30-lijst" van het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes. Die lijst bekroont in Europa de meest getalenteerde, jonge vernieuwers uit verschillende categorieën. Hanan Challouki deelt haar ondernemersverhaal met u en inspireert u hoe de finance functie diversiteit beter kan uitspelen.

Elke Robbrecht, Group Chief Performance Manager Engie

Als Group Chief Performance Manager van Engie staat Elke Robbrecht voor de taak om een methodologie uit te werken die toelaat 800 mio € extra aan 'Current Operating Income' te vinden tegen 2021. "Dit kan gaan door kosten te verminderen of door een groei van de toplijn door specifieke management actions (dus geen day to day groei van de business maar echt management acties om de performance te verbeteren). Met mijn team breng ik elementen aan die de business units tonen waar performance kan gehaald worden in hun unit."  Naast deze rol is Elke Robrecht ook verantwoordelijke voor de transformatie van de finance functie (organisatie, processes, digitalisation, etc….) om de efficiency/performance te optimaliseren. Ze neemt u mee in de wereld van performance management in een boeiende internationale omgeving.

Franciane Rays, CFO BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis, een bank met een sterke verankering in België en bijna 13.000 medewerkers, maakt deel uit van de internationale groep BNP Paribas, die 200.000 mensen in 72 verschillende landen tewerkstelt. Franciane Rays geeft als CFO leiding aan een team van 300 medewerkers die ze begeleidt in de transformatie van de finance functie... die op zich ook opereeert een een sterk veranderende bank. Ze getuigt hoe ze probeert om dicht bij de teams te staan, ze goed te leren kennen en te luisteren naar de problemen en de zorgen die ze binnen het bedrijf ervaren. "We praten veel over de hervormingen, want daarover maken ze zich het vaakst zorgen. Veranderingen moet je goed begeleiden.” Een blik achter de schermen van het financieel beleid en de rol van de cfo in een grootbank.

Eef Naessens, partner, EY

Accountants en revisoren maken gretig gebruik van geavanceerde data analyse technieken om dieper inzicht te krijgen in de financiële data van uw bedrijf en inzch te krijgen in uw business. Data analyse is daardoor niet alleen onmisbaar geworden voor een kwaliteitsvolle audit, het zorgt er ook voor dat die audit meer toegevoegde waarde geeft. Eef Naessens gunt u een blik achter de schermen van het gebruik van data analyse technieken in het auditproces van EY.

Edith Azoury, CFO Grand Hôpital de Charleroi

Edith Azoury en haar team zijn de architecten van een indrukwekkend traject dat het Grand Hôpital de Charleroi heeft doorgemaakt. Het ziekenhuis was verlieslatend, het was verdeeld over 5 verschillende sites en als gevolg van verschillende fusies was het financiële team zeer verspreid en had het geen echte impact. Door de jaren heen werd deze financiële functie gecentraliseerd, werd analytische boekhouding geïmplementeerd, werd een algemeen budget gecreëerd en werd controlling verder ontwikkeld. Dit alles heeft bijgedragen tot het herstel van een gezonde financiële situatie voor het ziekenhuis. Ze vertelt in haar keynote hoe ze dat hebben aangepakt en welke hardnekkige obstakels daarvoor uit de weg geruimd moesten worden.

 

Florence Dallemagne, FP&A Leader Cargill

Cargill onderging de afgelopen jaren een ingrijpende transformatie van de financiële functie. Onderdeel daarvan is een doorgedreven digitalisering, te beginnen met de implentatie van een gloednieuw ERP systeem. Florence Dallemagne werkt nu drie jaar voor Cargill in de activiteiten "Starches, Sweeteners & Texturizers."  Ze getuigt over wat haar 'outside-in'-perspectief heeft bijgebracht om het FP&A-team te helpen in deze transformatie en de nieuwe manier van werken.

Marjolein Frederickx, CFO Lidl

Alle finance functies  evolueren van een klassieke boekhoud- en rapportagerol naar een echte business partner. Marjolein Frederickx en haar team hebben zich de afgelopen jaren echter helemaal opnieuw uitgevonden. Opvallende speerpunten in deze transformatie waren

- het verkorten en stroomlijnen van rapportageproces

- een reeks relevante KPI’s te ontwikkelen en door het bedrijf erkend worden als een partner met impact

- het ontwikkelen van een tool om de strategische besluitvorming te ontwikkelen.

In haar keynote neemt Marjolein Frederickx je mee achter de schermen van deze transformatie van een reactieve naar een proactieve finance functie.

 

ZORG DAT JE ERBIJ BENT OP DIT EVENT

Neem contact op
Peter De Roeck | 09 375 68 00
0498 16 02 45 | peter@fm.be

Praktische informatie
23 september 2021

Prijs

Abonnees & Finance Square leden: 270 euro p.p.

Standaard prijs: 450 euro p.p.

PARTNERS

Board_logo_RGB_500pixel.jpg
EY 300x300.jpg

WORD PARTNER

Wilt u van dit evenement gebruik maken om uw visibiliteit te verhogen bij de doelgroep in kwestie? Wilt u uw beste klanten en prospecten een boeiende dag bezorgen door hen hiervoor gratis uit te nodigen? Dat kan allemaal door partner te worden van dit event! Door partner te worden van Women in Finance straalt u als bedrijf bovendien uit dat u net zoals ons de term 'glazen plafond' gedateerd vindt. Wij bieden verschillende standaardformules aan, maar we bedenken voor u ook graag een partnership op maat. 

Bent u geïnteresseerd? Download onze mediakit voor meer inspiratie en contacteer ons via peter@fm.be 

Wie neemt nog deel? Wie zal ik ontmoeten? En met welke thema's is die bezig? 

Je vindt het antwoord op die vragen in onze 'Finance Connect' app. Een handige tool om nog meer te halen uit uw deelname aan onze events en bijeenkomsten... en ook daarbuiten. Hier meer info.

ONTDEK HOE WE

DIGITAAL NETWERKEN

Naamloos-1.png