Met dit initiatief willen we jonge professionals met een eerste ervaring in finance motiveren om zich verder te ontwikkelen en te groeien in de financiële functie.

COMPETITIE

Young Finance Professionals die aan de criteria voldoen (minimaal 2 jaar ervaring in een finance functie en maximaal 35 jaar jong) kunnen zich aanmelden voor een uitdagende competitie. Ze worden ingedeeld in kleine groepen (max 4 deelnemers per groep) en krijgen een aantal real-life case op te lossen die door ervaren CFO's worden geintroduceerd. Met deze uitdagingen kunnen de young financials in de huid kruipen van de CFO en ervaren welke vraagstukken deze moet oplossen.

Om hen daarbij te inspireren en te helpen organiseren we een tweedaagse kick-off. Tijdens deze tweedaagse worden de team gevormd en kunnen ze reeds enkele mini-case bediscussieren, oplossen en presenteren. In deze sessie krijgen ze inspirerende verhalen uit de praktijk te horen en coaching rond hun presentatieskills. Tijdens de challenge die dus tijdens de tweedaagse op gang geschoten wordt en de jurypresentatie, krijgen de teams de kans om te vergaderen met de CFO's van de cases om bijkomende informatie te verzamelen.

AWARDEVENT
Aan het einde van dit traject zal elk team worden uitgenodigd om hun oplossing op de 3 cases te presenteren voor de jury (bestaande uit ervaren CFO's), die vervolgens een winnend 'Young Financial Team of the Year' verkiest. De winnaars worden bekend gemaakt op een awardevent dat helemaal op maat van jonge mensen wordt georganiseerd: een namiddag vol workshops en een leuke netwerkavond. Je kiest zelf of je de workshops al dan niet bijwoont. Indien je enkel naar het avond event wilt komen, dan is dit zeker mogelijk. 

 

Op de planning staat onder andere een keynote van Louise Fredbo-Nielsen. Louise is altijd al gepassioneerd geweest door alles wat ook maar iets te maken heeft met innovatie en transformatie. Haar drijfveer is het inspireren en begeleiden van jongere generaties. Ze wilt hen de tools geven die ze nodig hebben om hun toekomst te kneden en dat is exact wat ze zal doen tijdens haar keynote: duidelijk maken welke skills  men nodig heeft om een antwoord te kunnen bieden op de uitdagingen van morgen. 

We voorzien ook een streepje comedy gebracht door niemand minder dan Bert Kruismans. Bert is al ruim 20 jaar actief als comedian in Vlaanderen. Je kent hem van onder andere De Rechtvaardige Rechters en Het Reyerscomplex. In 2004 bewees hij dat hij nog vele andere talenten heeft door 'De Slimste Mens Ter Wereld' te worden. Hij schitterde ook meermaals in De Bovenste Plank en COmedy Casino. Kortom: Dat wordt lachen geblazen!

ZORG DAT JE ERBIJ BENT OP DIT EVENT

Neem contact op
Peter De Roeck | 09 375 68 00
0498 16 02 45 | peter@fm.be

Praktische informatie
28 NOVEMBER 2019
Blue Point Antwerpen, Filip Williotstraat 9, 2600 Antwerpen

Programma

14:00 - 14:30 Ontvangst

14.30 - 17.30 Aanbod van diverse workshops
17.30 - 18.30 Ontvangst met receptie & fingerfood
18.30 - 19.00 Keynote van Louise Fredbo NIelsen
19.00 - 19.30 Stand up comedy
19.30 - 19.45 Bekendmaking winnaars

vanaf 19.45: walking dinner, netwerking en live muziek

AANBOD VAN WORKSHOPS

Mag het voor jou net dat tikkeltje meer zijn? Wil je op 28 november niet enkel genieten van de avondshow maar ook wat kennis opdoen? Dan ben je al welkom vanaf 14u30 voor een gevarieerd aanbod aan interactieve workshops! Elke deelnemer kan ervoor kiezen om twee workshops naar keuze bij te wonen. Hieronder vind je een overzicht van de parallelle sessies die wij voor jullie in petto hebben. 

Out-of-the-box denken 

14u30 - 16u00

Anders kijken, denken en doen......is de essentie voor innovatie en vernieuwing. De wereld is continu in verandering. Wanneer je als organisatie vooruit wil is het belangrijk om je mensen mee te nemen in het proces. en dus is het noodzakelijk dat medewerkers meebewegen. Tijdens deze workshop zal Bart van den Belt jullie leren hoe jullie moeten omgaan met weerstand binnen een organisatie, creatieve ideeën aan de dag kunnen brengen en positieve gedragsveranderingen teweeg kunnen brengen bij collega's en managers. 

Data visualisatie 

"Data is the new oil", wordt er vandaag gezegd. Wereldwijd heerst de gedachte dat data de meest waardevolle grondstof is op Aarde. Zonder data weet een bedrijf niet waar het naartoe moet of waar het vandaan komt. Maar niets is waardelozer dan data die niet begrijpelijk en slordig is voorgesteld. De kunst is om grote hoeveelheden data op zo'n manier te visualiseren en interpreteren dat elke afdeling van een bedrijf er waarde uit kan halen. Dat is exact wat jullie zullen leren tijdens de workshop. 

Excel modeling skills 

Heel wat controllers gebruiken vandaag verschillende Excel-modellen om hun werk te kunnen ondersteunen, desondanks de verschuiving naar specifieke software. Om business plannen, forecasts en dergelijke in Excel te kunnen bouwen, heb je specifieke “modeling skills” nodig. In deze workshop zullen jullie door middel van simulaties erg praktische skills verwerven die jullie meteen in jullie professionele omgeving in de praktijk kunnen omzetten. 

16u00 - 17u30

Negotiation skills

In een professionele context is het erg belangrijk dat je over voldoende overtuigingskracht beschikt. Financials moeten namelijk bijna op dagelijkse basis onderhandelen met klanten, concurrenten, partners, noem maar op. In deze workshop gaan jullie aan de slag met een fictieve cases over een overname. Op een interactieve manier zullen jullie leren en wat er kan en wat er niet kan, welke trucjes werken en wat je beter achterwege laat. Dit zal ongetwijfeld van pas komen in jullie toekomstige carrière. 

Skills for the future 

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag om samen een RPA (robotic process automation) case te ontwikkelen. Zo lichten we een tip van de sluier hoe de finance functie in de toekomst zal wijzigen. Welke impact heeft dit op de skillset die nodig zal zijn? We gaan samen op zoek naar future-proof competenties en brengen een boeiende discussie op gang.

How data driven is your organization?

De 'Data Driven Organisation' gebruikt haar verhalen om resultaten te genereren: als financieel specialist begrijpen wij financiële data als geen ander, voor onze collega's ligt dit vaak anders.

Daarom is het essentieel om een aantrekkelijk verhaal te brengen; dit zal collega's motiveren om financiële data vanuit een ander perspectief te bekijken. Zo kan je op basis van relevante business gegevens samen een nieuw verhaal bouwen. Dit vormt de essentie van data storytelling en is noodzakelijk om een echte 'Data Driven Organisation' te zijn. Aan de hand van het voorbeeld van een forcecasting proces illustreren we de concepten van Data Storytelling

DIAMOND PARTNER

crion.jpg

GOLDEN PARTNER

Deloitte.jpg
Ufinity-.png

WORKSHOP PARTNER

Bureau_van_Dijk_-_A_Moody's_Analytics_Co
AexisLogo-kopie.jpg
Logo TF 1 MB.jpg

EVENT PARTNER

Creditsafe Logo.jpg

Wie neemt nog deel? Wie zal ik ontmoeten? En met welke thema's is die bezig? 

Je vindt het antwoord op die vragen in onze 'Finance Connect' app. Een handige tool om nog meer te halen uit uw deelname aan onze events en bijeenkomsten... en ook daarbuiten. Hier meer info.