top of page
shutterstock_1543029977.jpg

CFO TOP 

23.11.2023

CFO Top wordt jaarlijks georganiseerd voor CFO's en finance professionals van grote en middelgrote bedrijven gevestigd in België. Dit jaar staat het evenement in teken van sustainability en finance. Wat is de rol van finance in alles wat met duurzaamheid te maken heeft binnen de organisaties? Met dit evenement willen we CFO's bij elkaar brengen, waarbij ze de gelegenheid krijgen om te netwerken, elkaar te informeren en te inspireren rond onderwerpen als ESG, dubbele materialiteit, non-financial data, duurzaamheidsstrategie, groene financiering enzovoort.

231123 Tijdsschema.001.png

ONS PANEL

Philip Joos.jpeg

Philip Joos

Professor - Universiteit Tilburg

In zijn opening keynote benadert Philip Joos vanuit academisch perspectief de rol van finance in de duurzaamheidsuitdagingen van bedrijven. Rapportering, strategie, skills, ... maar ook op vlak van financiering. 

Frank Vandenborre.jpeg

Frank Vandenborre

Group Director Sustainability - Ageas

Stakeholderbetrokkenheid en het integreren van ESG of duurzaamheid in de strategie van Ageas vormt een grote uitdaging. Dit komt vooral omdat Ageas zoveel te bieden heeft en kan vertellen over hoe we als verzekeringsmaatschappij dagelijks werken aan het bieden van oplossingen voor diverse maatschappelijke uitdagingen, zoals gezondheid en welzijn, vergrijzing, preventie, klimaat, enz. Het combineren van het creëren van maatschappelijke waarde met economische waarde is de ambitie. Frank Vandeborre gaat in zijn keynote dieper in op het hoe van dit verhaal, en zoomt in op de rol van finance in dit geheel. 

Sofie Deridder.jpeg

Sofie Deridder

Group Controller - Colruyt Group

Colruyt won als eerste bedrijf de Belfius ESG Ambition Award, die uitgereikt werd in het kader van Best Finance Team of the Year. In haar keynote vertelt Sofie, die mee verantwoordelijk was voor het uitrollen van de Green Deal, het verhaal dat het finance team naar voor schoof. De focus ligt enerzijds op het compliance gebeuren rond de EU Taxonomy, en anderzijds op het financieringsaspect. Finance is een spilfiguur door het interpreteren en opleveren van accurate data, het opzetten van datasystemen en fungeren als brug tussen de organisatie en banken en investeerders. 

Lies Dejaeghere.jpeg

Lies Dejaeghere

Group Treasury & Tax Manager -
Ardo

Ardo rondde vorig jaar een ingrijpend financeproject af. Het ‘vergroende’ 265 miljoen

euro schulden via een clubdeal bij een consortium van acht banken. Die herfinanciering is

gekoppeld aan ambitieuze duurzaamheids-doelstellingen. In haar keynote licht Lies Dejaeghere toe hoe treasury het voortouw nam in dit project, en hoe en waarom deze herfinanciering gelinkt werd aan verschillende milieudoelstellingen. 

Katelijn Bohez.jpeg

Katelijn Bohez

VP Sustainable Finance - Bekaert

De huidige duurzaamheidsstrategie van Bekaert kreeg twee jaar geleden vorm met steun van de Raad van Bestuur en het management. Het duurzaamheidsteam werkte de strategie uit onder de drie pijlers van ESG, environmental, social en governance, waarbij ze een directe verbinding legden met de bredere business-strategie van de groep. De duurzaamheidsstrategie van Bekaert heeft geleid tot een ambitieus plan voor 2030, met doelen die zullen worden afgemeten tegenover de baseline van 2019. 

Harry Everaerts.jpeg

Harry Everaerts

Partner - EY

Harry Everaerts vervult de rol van Climate Change en Sustainability Leader bij EY Belgium, met expertise in strategie, ontwikkeling en implementatie inzake corporate social responsibility. De titel van zijn keynote is 'The EY EU Taxonomy Barometer: reporting practices and results- A snapshot.'

Tobias Riffel

Head of Business Development - LucaNet

1687855745224.jpeg
Maud Larochette.jpeg

Maud Larochette

CFO - N-Side

Als organisatie werkt N-Side aan oplossingen op basis van artificiële intelligentie om verspilling tegen te gaan. Toen Maud aan boord kwam van de organisatie, was er nog geen gestructureerd finance team aanwezig. Zij ging aan de slag om finance structuur te geven, en integreerde meteen ook de focus op duurzaamheid binnen het finance departement. 

Karolien Vlassenroot.jpeg

Karolien Vlassenroot

CFO - Camino

Camino is een duurzaam groeiende, ambitieuze groep die innovatieve  en duurzame woonoplossingen creëert. Duurzaamheid is een van de bouwstenen van het DNA van de groep, en is ook een belangrijk gegeven voor de CFO. Vanuit finance wil Karolien namelijk de duurzame strategie van de organisatie mee ondersteunen. 

 ‘ESG and AI, the new challenges for the CFO’ 

Kris Bloemen.jpeg

Kris Bloemen

CFO - Tectum

Tectum Groep kende de voorbije jaren een sterke groei. Duurzaamheid, langetermijndenken, familiale waarden en levenslang leren lopen als een rode draad doorheen het beleid van Tectum Group. Hoe dit zich vertaalt naar de finance functie, horen we van CFO Kris Bloemen. 

Magnus Temmerman

CFO - Steelforce

Steelforce heeft zich als bedrijf afgestemd op de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. Dit vereist een wereldwijde samenwerking van alle belanghebbenden. Zo werkt het bedrijf bvb samen met leveranciers die zich houden aan alle geldende milieuwetten en moedigen hen aan om hun milieueffect te verminderen. Het internationale karakter van het bedrijf maakt het hele ESG verhaal zeer complex. In Europa worden business modellen gebouwd waarin de focus sterk legt op de E van ESG, maar in andere werelddelen gaat het vaak meer over de S en de G. CFO Magnus Temmerman zoomt in op de rol van finance in de duurzaamheidsstrategie van de organisatie.

Magnus Temmerman.jpg
Elena Doms.jpeg

Elena Doms

Climate Speaker & Artist

Elena Doms kun je best omschrijven als duurzaamheidsgoeroe met een stevige finance achtergrond. Ze is geboren en getogen in het Arctische gebied en is gepassioneerd over duurzaamheid. Met een stevige kennis van finance, energie en klimaat, richt ze zich op het bevorderen van een duurzame overgang in het bedrijfsleven en het creëren van awareness rond klimaatactie. Ze heeft een NGO geleid, gewerkt aan digitale transformatie en duurzaamheid bij Mastercard, en gaf geavanceerd ESG-advies in de financiële sector.

shutterstock_2191246753.jpg

RodeBol Events
Sint-Denijslaan 485 
9000 Ghent

Van 12.00 uur tot 18.30 uur + netwerkreceptie

Standaardtarief: 450 euro
Abonnee tarief: 270 euro

MET DANK AAN ONZE PARTNERS

bottom of page