top of page

CONTROLLERS TOP 
25 APRIL 2023

Op 25 april gaat onze jaarlijkse Controllers Top door in de Waerboom. Het wordt opnieuw een inspirerend netwerkevent waar elke controller en CFO nieuwe inzichten kan opdoen. Het centrale thema van het event dit jaar is "Controlling en Innovatie". Vandaag kan geen enkel bedrijf zich permitteren om niet aan innovatie te doen, en daar ligt voor de controlling functie een belangrijke rol weggelegd... 

12u30 - 13u30: Lunch

13u30 - 14u20: Hans Diels - Toekomstdenker/Futurist bij Etion

hans diels.jpeg

Hans Diels neemt je mee door de grote trends die de wereld veranderen, en gaat dieper in op de impact die ze zullen hebben op bedrijven in het algemeen en finance teams specifiek. Hij toont aan hoe de politieke, maatschappelijke en technologische evoluties die we vandaag meemaken, slechts voorbodes zijn van een nog turbulentere geopolitieke periode. Tijd voor finance teams om nog meer in te zetten op innovatie dus!

14u20 - 15u00: Maarten Thys, Controller Ready Meals Division bij What's Cooking

Maarten thys.png

Bij What's Cooking speelt finance, en controlling specifiek, een belangrijke rol om op een innovatieve manier mee te denken met de business en innovatie mee te ondersteunen. Zo werkte finance bijvoorbeeld aan een project om de kosten van stijgende grondstofprijzen in kaart te brengen om vervolgens in samenwerking met R&D en sales de producten aan te passen tot producten die nog steeds even lekker en betaalbaar waren voor de eindklant, maar die ook vanuit kostenoogpunt interessant bleven om te produceren.

15u00 - 15u40: Davy Lybeert, Chief Accountant bij Lagardère Travel Retail Belgium

De finance functie van Lagardère blinkt uit door de focus op innovatie en creativiteit die heerst binnen het team. Toen de Covid-19 crisis de bedrijfsomzet naar minder dan 5% terugschroefde, schakelde finance meteen vijf versnellingen hoger en kwam met allerlei finance-driven innovatie-initiatieven op de proppen om de business sterker te maken. KPI's om de innovatieprojecten op te volgen, AI-projecten opzetten, ... het finance team blijft maar gaan!

15u40 - 16u10: Kristof Vanherle, Managing Director Lucanet Belux

csm_kristof-vanherle_704649f473.jpeg

Wij hebben een doel. Met onze software-oplossingen willen we het leven van finance professionals eenvoudiger maken. We willen onze klanten voorzien van de intelligentste oplossingen samen met een goede gebruikerservaring. We zijn daarom samen met onze klanten continue bezig om onszelf en onze oplossingen te verbeteren. Wij ontwikkelen geen applicatie, maar creëren een gebruikerservaring. Door te leren van onze klanten, partners en de markt, maken we onze software elke dag een beetje beter en zo ontstaat er iets bijzonders. Daarbij hebben innovatie gecombineerd met een sublieme gebruikerservaring de hoogste prioriteit.

16u10 - 16u40: Pauze

16u40 - 18u10: Workshops

Innovation Accounting 

Stijn Smet, Managing Director Verhaert Innovation Academy

Hoe kan finance omgaan met het onzekere karakter van innovatietrajecten? In deze workshop zoomen we in op metrics en best practices op vlak van project management die finance kan gebruiken om innovatietrajecten te begeleiden en de business de juiste inzichten aan te reiken.

KPI's om innovatie te meten

 

Dominique Baekelandt, manager van Numeroj 

 

KPI's definiëren en opvolgen, dat is het stokpaardje van de meeste finance teams. Maar welke KPI's kunnen we koppelen aan innovatie, waar onzekerheid troef is? In deze workshop zoomen we in op methodes om KPI's te definiëren en op te volgen specifiek gericht op innovatie. 

12 valkuilen bij innovatie

Stijn Ronsse, CEO Capture en prof. aan o.a. de UGent

Innovatieplannen worden met veel tromgeroffel aangekondigd, maar leiden uiterst zelden tot structurele en continue innovatietrajecten. Waarom? Omdat telkens tegen dezelfde obstakels wordt gebotst. Mislukte innovaties zijn echter een belangrijke kostenpost, die obstakels (her-)kennen en leren overkomen is dan ook een absolute meerwaarde voor controlling. 

18u10 - 19u30: Netwerkreceptie

 

Pricing: 

Abonnement op CFO Magazine of lid van Finance Square: 300 euro

Standaard Tarief: 500 euro

Commercieel tarief: 2500 euro

Locatie: De Waerboom, Jozef Mertensstraat 140, 1702 Dilbeek

ONZE PARTNER

download.png
bottom of page