top of page

Conversations for a Changing World – perspectief voor een gezonde toekomst


Welke rol kunnen bedrijven nu spelen om niet alleen zelf overeind te blijven, maar ook een perspectief te creëren voor een gezonde, gelijkwaardige en welvarende toekomst?


“Wees geen know-it-all, maar een learn-it-all.” Dat is een van de adviezen van Microsoft-CEO Satya Nadella tijdens de live conferentie Workday Conversations for a Changing World. De conferentie bracht toonaangevende leiders samen om de ‘lessons learned’ uit deze hectische tijd te bespreken. Hoe ga je om met de huidige uitdagingen en hoe komen we gezamenlijk sterker uit de crisis? Conversations for a Changing World, met naast Nadella een keur aan internationale business leaders, spraakmakers en wereldsterren, is nog tot en met 31 oktober online beschikbaar bij Workday. Een absolute aanrader!


We leven in uitdagende tijden. De COVID-19-crisis heeft wereldwijd gevolgen voor de economie, gezondheid en de samenhang in de maatschappij. Welke rol kunnen bedrijven spelen om niet alleen de gevolgen voor hun eigen organisatie te beperken, maar ook een bijdrage te leveren aan een gezond, veilig, gelijkwaardig en welvarend perspectief? Die vraag lag op tafel in de inspirerende gesprekken tijdens Conversations for a Changing World. Vanuit verschillende invalshoeken wordt die vraag beantwoord.


‘Being human is part of being a leader’


De business kan zich niet afzijdig houden. De dringende oproep tijdens de conferentie was dan ook: ‘Omarm de rol die je speelt in de samenleving als het gaat om de economie, duurzaamheid en sociale gelijkwaardigheid. De wereld heeft de bedrijven nodig om de grote problemen van nu en morgen op te lossen.’ Digitale transformatie is een belangrijk onderdeel van de oplossing, net als de noodzaak om mensen op te leiden en om te scholen en werk te maken van diversiteit en inclusie.

Ook Satya Nadella ziet digitale technologie als kernfactor voor veerkracht en weerbaarheid van bedrijven. “Zorg dat je flexibel kunt inspelen op veranderingen, zonder je ‘purpose’ en je langetermijnvisie en -doelstellingen uit het oog te verliezen.” Organizational agility - de lenigheid van een organisatie - bepaalt mede het succes op lange termijn. Tegelijk gaat het om de menselijke maat, zegt Nasdaq-CEO Adena Friedman. CEO’s en CFO’s moeten juist in deze tijd van thuis werken en contact op afstand veel energie stoppen in het betrokken blijven bij medewerkers: “Being human is part of being a leader.”


Finance en CFO in een centrale positie


Algemeen zien de leiders ook dat de crisis fungeert als een soort fast-forward-knop voor digitale transformatie. De technologische ontwikkeling en adoptie krijgen een flinke duw in de rug. “De richting is niet veranderd”, zegt Jason Dess van Deloitte. “Maar de beweging naar cloud first en mobile first wordt wel versneld.” Finance zit in de organisatie op een centrale positie en kan het verschil maken tussen net kunnen bijblijven en voorop lopen. De samenwerking tussen CFO en CIO is cruciaal om daadwerkelijk waarde te creëren voor de klant, medewerkers, partners en andere stakeholders. “Met meer inzichten en een analytics-driven organisatie kun je sneller reageren op veranderingen en zie je direct de waarde die je beslissingen opleveren”, aldus Chris Pass, CFO van John Muir Health. Nog een interessante stelling en waardevolle les van Pass: “Zie de verliezen die je nu lijdt als een waardevolle investering in de toekomst.”


Conferentie inspireert, informeert en vermaakt


Digitale acceleratie, prognoses in onzekere tijden, ‘recover & re-imagine’, reskilling van medewerkers, planning en analytics voor een wendbare organisatie, diversiteit en gelijkwaardigheid: Workday Conversations for a Changing World inspireert en informeert via vele invalshoeken in deze hectische tijden. Voor CFO’s en financiële professionals biedt deze online conferentie een schat aan waardevolle inzichten en ‘lessons learned’. Bovendien is de conferentie door de sprekers uit de top van de business, sport en entertainment een bijzonder interessante en aangename ervaring. U kunt Conversations for a Changing World in zijn geheel en in onderdelen naar keuze nog tot en met 31 oktober online bekijken.


Comments


bottom of page