top of page

Tijdelijk of vast: to do or not to do? That’s the question!

Heeft jouw bedrijf nood aan talentvolle finance profielen, maar weet je niet zeker of je nu best kiest voor die tijdelijke invulling – ook wel projectsourcing genoemd – of eerder voor een vaste invulling? Dan helpen wij bij Ufinity je (in ons tweedelig artikel) graag verder met het maken van die keuze!
Waarom kiezen voor een tijdelijke invulling (projectsourcing)?


Het vinden en selecteren van de juiste profielen is niet eenvoudig en kost veel tijd. Zeker voor tijdelijke projecten of vacatures. Het woord ‘projectsourcing’ is de samentrekking van de woorden project en outsourcing. Het houdt in dat je flexibel expertise ‘inkoopt’ en inzet. Omdat je hierbij kiest voor instant kwaliteit, ervaring en efficiëntie binnen een specifiek vakgebied, kan de tijdelijke hulp van ervaren en gemotiveerde finance experts een wereld van verschil maken voor jouw bedrijf. Wij sommen de 5 voornaamste voordelen van projectsourcing op:


1. Focus op je core business Eén van de voordelen van een tijdelijke invulling is dat je kan focussen op je core business terwijl je zeker bent dat het toegewezen project in deskundige handen is. Projectsourcing neemt jouw zoektocht naar medewerkers uit handen en bespaart je dus heel wat tijd. Ufinity regelt het traject van selectie van kandidaten tot en met een vlotte start, opvolging tijdens het project én de volledige loonadministratie. Jij blijft ondertussen gewoon focussen op je dagelijkse business. Ideaal, toch?


2. Vul vacatures flexibel en snel in Een vacature die niet ingevuld raakt? Dat zorgt voor frustratie, een verhoogde werkdruk en minder productiviteit. Projectsourcing is dan ook uitstekend om een tijdelijke nood aan specifieke expertise binnen je bedrijf op te vangen. De uitbestede activiteit behoort tot de kennis van de externe expert en kan daardoor sneller, efficiënter en beter worden uitgevoerd.


3. Zet instant expertise en skills in Een tijdelijke vervanging bij Ufinity staat garant voor specialisten die direct een positieve impact hebben binnen jouw organisatie. Geen moeizame leercurve of opleidingstraject, maar instant expertise en skills van een consultant met een brede ervaring uit verschillende projecten. Bovendien zijn deze finance experts afwisseling gewoon en werken ze zich razendsnel in. Hun belangrijkste drijfveer is om samen met jou het project tot een goed einde te brengen.


4. Krijg een neutrale en onafhankelijke visie Het is vaak lastig om met een volledig objectieve blik te kijken naar je bedrijf, team of projecten. Persoonlijke belangen, voorgaande relaties, interne bedrijfsbeslissingen … zorgen voor een subjectief perspectief op de zaken. Een externe finance expert daarentegen komt je bedrijf binnen met een neutrale houding, nieuwe ideeën en vaak ook met een diversiteit aan ervaringen op vlak van bedrijven en sectoren. Met andere woorden: De efficiënte uitwerking en optimalisatie van jouw bedrijfsproject komt centraal te staan.


5. Weet vanaf het begin hoeveel die expertise kost Naast afspraken rond de kwaliteit worden bij projectsourcing ook de duurtijd van de opdracht en tarieven voor de externe finance expert duidelijk afgebakend. Een tijdelijke invulling is dan ook perfect te budgetteren zonder onaangename verrassingen. Overtuigd dat een tijdelijke invulling dé oplossing is voor jou en je team? Bekijk dan onze beschikbare consultants of neem contact op met onze collega’s Lien & Greg! Eerder benieuwd waarom je best kiest voor een vaste aanwerving? Kijk dan zeker uit naar het tweede deel van ons artikel! info@ufinity.be | +32 3 361 69 70

Comments


bottom of page