top of page

De winnaars Best Finance Team of the Year zijn...Het Best Finance Team of the Year 2020 (categorie grote ondernemingen) is Lidl Belgium. Bijna alle kandidaten voor de Best Finance Team of the Year award legden uit hoe ze evolueerden van een klassieke boekhoud- en rapportagerol naar een echte business partner. De jury vond onze winnaar in de categorie grote bedrijven buitengewoon inspirerend op dat vlak. Daarnaast heeft dit team zich de afgelopen jaren opnieuw uitgevonden door:

- het rapportageproces te verkorten en te stroomlijnen

- een reeks relevante KPI’s te ontwikkelen en door het bedrijf erkend worden als een echte partner met impact.

- een tool voor strategische besluitvorming te ontwikkelen.

De jury was onder de indruk van de hands-on mentaliteit én het enthousiasme van dit finance team.


In de categorie kleine en middelgrote ondernemingen gaat de prijs dit jaar naar het finance team van ECS2XL, een bedrijf dat in een moeilijke omgeving opereert met lage marges en hevige concurrentie. Desondanks realiseerde het bedrijf een indrukwekkende groei van 30% in de afgelopen vijf jaar en realiseerde het een mooie overname. De uitdaging voor het finance team was om deze groei te ondersteunen en te stimuleren met hetzelfde aantal mensen. Maar ze bereikten meer: ze installeerden ook een BI-rapportagetool, ontwikkelden en implementeerden een geautomatiseerde tool voor credit management en groeiden steeds meer in de rol van een echte sparringpartner voor de business.


De jury krijgt elk jaar de mogelijkheid om een team te belonen dat om een speciale reden indruk heeft gemaakt. Dit jaar gaat de Special Prize of the Jury naar het finance team van Grand Hôpital de Charleroi, dat de afgelopen jaren een indrukwekkend traject heeft doorgemaakt. Het ziekenhuis was verlieslatend, het was verdeeld over 5 verschillende sites en als gevolg van verschillende fusies was het financiële team zeer verspreid en had het geen echte impact. Door de jaren heen werd deze financiële functie gecentraliseerd, werd analytische boekhouding geïmplementeerd, werd een algemeen budget gecreëerd en werd controlling verder ontwikkeld. Dit alles heeft bijgedragen tot het herstel van een gezonde financiële situatie voor het ziekenhuis.

Comments


bottom of page