top of page

E-facturatie: maximaliseer uw rendement

In partnership met Basware

De overstap naar e-facturatie vraagt ontegensprekelijk een investering. Er moet capaciteit gecreëerd worden om de voorbereidingen en implementatie mogelijk te maken. Nieuwe software en tools kosten geld. Het rendement van uw investering kan dus maar beter maximaal benut worden. U las in de vorige blogs al hoe u een succes maakt van uw e-facturatiestrategie. Maar wist u dat de overstap naar e-facturatie de deur openzet voor wel een heel specifieke vorm van financieel rendement? De korting contant.


Korting contant: wat is het?

Korting contant bestaat al tientallen jaren. Leveranciers bieden een korting als hun klanten binnen een bepaalde termijn betalen. Als de betaaltermijn 30 dagen is, mag de korting bijvoorbeeld toegepast worden bij een betaling binnen de 10 dagen na factuurdatum.


Hoewel de korting interessant is voor kopers, maakten inefficiënte AP-processen het vaak moeilijk om te profiteren van de mogelijkheid. Handmatige factuurverwerking is gewoon te traag. Nu de automatisatie van factuurverwerking en goedkeuringsflows al goed ingeburgerd is, is sneller betalen een pak realistischergeworden.


Een nog rendabelere betaalstrategie

Uw korting contant pakken heeft evidente voordelen: het rechtstreeks financieel rendement en een opmerkelijke tijdswinst. Maar ook de duurzame relatie met uw leveranciers en uw aandeel in de macro-economische groei zijn een plus.


De voordelen op een rijtje:

o Een snellere factuurverwerking resulteert in een efficiëntere en rendabelere werking van uw AP-afdeling

o De aanmaningskosten voor te late factuurbetalingen kunnen tot een minimum herleid worden.

o Door de kostenbesparing verbetert u uw cashflowpositie waardoor u uw werkkapitaal optimaler kan inzetten.

o Leveranciers zullen minder betalingsherinneringen moeten uitsturen wat ook u een tijdswinst oplevert.

o U bevordert de financiële stabiliteit van uw leveranciers wat een duurzame relatie mogelijk maakt.

o Ruimer bekeken vermindert u de risico’s van de toeleveringsketen.


Verzilver uw korting

De meerderheid van de leveranciers is bereid een korting te accepteren in ruil voor een snellere betaling. Bieden uw leveranciers betalingskortingen aan bij snelle betaling? Vraag hen zeker eens of u hiervoor in aanmerking komt.


Om optimaal gebruik te maken van deze kortingen is het een noodzaak dat u enerzijds voldoende financiën beschikbaar heeft en dat anderzijds uw factuurverwerkingsflow optimaal is. De overstap naar e-facturatie zorgt ervoor dat er geen enkele belemmering meer is die een snelle betaling in de weg staat. Daardoor wordt het mogelijk om de aangeboden kortingen te verzilveren. Zo genereert u immers een flinke besparing in uw kosten en bijgevolg een gunstige impact op uw bedrijfsresultaat teweegbrengt.


De kracht van Basware

Basware geeft een volledig beeld van alle kortingsmogelijkheden, zodat u deze als klant optimaal kan benutten. Zo maakt u het mogelijk om uw werkkapitaal te optimaliseren. Basware helpt u door geavanceerde technologieën in te zetten om de nauwkeurigheid, controle en zichtbaarheid van uw gehele crediteurenproces te verbeteren.

We innoveren voortdurend om nieuwe oplossingen op de markt te brengen, dus neem vandaag nog contact op voor een uitgebreide evaluatie van de mogelijkheden voor uw bedrijf.


Conclusie

De overstap naar e-facturatie versnelt de facturatieverwerking, waardoor er niets meer een snelle betaling in de weg staat. Overtuig uw leveranciers om korting contant toe te staan. Een extra financieel rendement voor u als klant en een boost voor het werkkapitaal van uw leverancier. Een win-win dus. Klanten en leveranciers ruggensteunen elkaar en bovendien verhogen ze samen de veerkracht van de toeleveringsketen.


Commenti


bottom of page