top of page

Kandidaten Best Finance Team of the Year 2024

Ook dit jaar erkennen en vieren wij de uitmuntendheid in financiële teams! Veel toegewijde teams hebben uitzonderlijk consequent veerkracht en innovatie getoond. Nu is het tijd om de schijnwerpers te richten op hun prestaties. Noteer 16 mei 2024 in uw agenda voor de ceremonie van het Beste Financiële Team van het Jaar. Doe met ons mee voor een avond vol netwerkmogelijkheden, terwijl we financiële teams vieren en eren die het afgelopen jaar uitstekende resultaten hebben behaald. Wij stellen jullie graag de kandidaten voor Best Finance Team of the Year 2024 voor.



Aminolabs


Aminolabs is een bedrijf dat gespecialiseerd is in eiwitrijke gezondheidsvoeding en sportsupplementen, met een sterke nadruk op innovatie en onderzoek. Het bedrijf volgt nauwlettend de markttrends en streeft naar een klantgerichte, kwalitatieve aanpak met aandacht voor voedselveiligheid, die onderhevig is aan strenge Europese regelgeving. Sinds de oprichting in 1993 heeft Aminolabs een indrukwekkende groei doorgemaakt, met een uitgebreide productlijn die voortdurend evolueert om aan de behoeften van de markt te voldoen.


foto: Jan de Brie




 

Edgard & Cooper


Edgard & Cooper is een bedrijf dat hoogwaardige voeding produceert voor honden en katten. Ze werden opgericht in 2016 door drie vrienden die een alternatief wilden bieden voor traditionele huisdiervoeding. Sinds de oprichting heeft het bedrijf een aanzienlijke groei doorgemaakt, van een veelbelovende start-up tot een stabiele en snelgroeiende scale-up. Deze transformatie werd mogelijk gemaakt door een competent financieel team dat evolueerde van een ondersteunende afdeling naar een strategische businesspartner die de toekomst van het bedrijf vormgeeft.


foto: Jan de Brie


 

Essentiel


Essentiel, een Belgisch modemerk dat zich exclusief richt op damescollecties, werd in 1999 opgericht door ontwerper en voormalig model Inge Onsea en Esfan Eghtessadi, die meer gericht is op het zakelijke aspect van het bedrijf. Dit jaar viert het merk zijn 25-jarig bestaan. Het begon bescheiden met bedrukte T-shirts en groeide uit tot een internationaal erkend merk met een uitgebreide collectie van dameskleding, waaronder jassen, jurken, rokken, truien en accessoires. Het bedrijf opereert momenteel in 40 landen en heeft 35 eigen fysieke winkels.


foto: Jan de Brie




 

EVS


EVS is wereldwijd bekend als dé leverancier van live videotechnologie voor uitzendingen en nieuwe mediaproducties. Sinds de oprichting in 1994 in Luik, België, zijn ze pioniers op het gebied van tapeless televisietechnologie, met de iconische Live Slow-Motion (LSM) als ons visitekaartje. Met betrouwbare en innovatieve oplossingen ondersteunen we productieteams wereldwijd. Onze toewijding aan klantsucces blijkt uit onze voortdurende focus op de nieuwste technologieën, zoals IP, AI, HDR en cloud, om de beste live verhalen te produceren. Met hoofdkantoor in Luik en meer dan 20 kantoren wereldwijd, vertegenwoordigen we 35 nationaliteiten en blijven we wereldwijd groeien.


foto: Jan de Brie

 

Lab9


In 1993 richtten Geert Coolman, Stefaan Seye en een derde vennoot samen Online Grafics op. Het bedrijf, dat tegenwoordig beter bekend staat als Lab9 Pro, betrad de markt als gespecialiseerde ICT-dienstverlener voor de grafische sector met als doelstelling grafische bedrijven te ondersteunen bij de digitalisering van hun productieprocessen. Het bedrijf ging al heel vroeg samenwerkingen aan met softwareontwikkelaar Adobe en computerfabrikant Apple. Die laatste samenwerking zorgde ervoor dat het bedrijf in 2007 de kans kreeg om zijn eerste Apple Premium Reseller-winkel te openen in de Kortrijkse binnenstad onder de naam LAB9 Stores. Lab9 Stores is met zijn 30 fysieke winkels en webshop dé Apple-expert in jouw buurt. Apple-gebruikers kunnen er terecht voor professioneel advies, voor service, herstellingen en gratis trainingen.


foto: Jan de Brie



 

LCL


LCL is een vooraanstaande datacenter operator in België, opgericht in 2002. Met vijf datacenters verspreid over het land, biedt het bedrijf een breed scala aan diensten aan klanten, waaronder: telecombedrijven, System Integrators, bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen. Met een team van 45 medewerkers legt LCL de nadruk op innovatieve oplossingen, klantenzorg, veiligheid en milieubewustzijn.

 

foto: Jan de Brie


 

N-SIDE


N-SIDE is een wereldleider in het vergroten van de efficiëntie van de biowetenschappen- en energie-industrie door software en diensten te leveren die het gebruik van natuurlijke hulpbronnen optimaliseren, waardoor de transitie naar een duurzamere wereld wordt vergemakkelijkt. Om dit te bereiken maakt N-SIDE gebruik van haar diepgaande industrie kennis, technische expertise en begrip van toegepaste wiskunde om mondiale farmaceutische en energiebedrijven te helpen hun beslissingen te anticiperen, aan te passen en te optimaliseren.

foto: Jan de Brie


 

Partena


Partena Professional begeleidt starters, kmo’s en grote ondernemingen bij alles wat te maken heeft met personeelsbeheer. Het doet dat met een mix van expertise, software en consultancy, onder meer rond loonberekening, sociaaljuridische topics en hr-diensten in het algemeen. Meer dan 95.000 bedrijven en 135.000 zelfstandigen doen een beroep op Partena Professional. Sinds de overname van Easypay telt de groep ongeveer tweeduizend medewerkers. Easypay ontwikkelt software voor loonbeheer, maar omvat ook een sociaal secretariaat, verschillende sociale bureaus en een consultancytak.


foto: Jan de Brie


 

QBD


QbD Group is een kennisorganisatie in life sciences. Het zag het levenslicht in 2011 toen Bart Van Acker het idee lanceerde om life sciences consultancy aan te bieden aan lokale bedrijven en multinationals. QbD stelt 600 mensen wereldwijd te werk, waarvan 350 in België. De voorbije jaren is QBD enorm gegroeid. In vijf jaar tijd verviervoudigde het bedrijf zich op vlak van omzet en aantal medewerkers. Voor finance was hierin een belangrijke rol weggelegd om deze groei te bestendigen en het bedrijf futureproof te maken, gezien een dergelijke sterke groei enkel mogelijk is met een stevig fundament.

foto: Jan de Brie


 

Silverfin


In iets meer dan tien jaar ging technologiespeler Silverfin van een kleine start-up naar een internationale onderneming die in meer dan 15 landen werkt voor meer dan 850 klanten en 188 mensen tewerkstelt. In 2023 werd het bedrijf ook onderdeel van de multinationale Visma-groep. Silverfin is een bedrijf dat van een idee en zeer weinig middelen snel is uitgegroeid tot een grote speler, en ze dragen die energieke start-up mentaliteit voor een deel mee tot vandaag. Toch is ook dat een genuanceerd verhaal, want in tegenstelling tot sommige andere tech-bedrijven met een snelle start zijn ze altijd zeer sterk op omzet gericht geweest en gebleven, met zelffinanciering en efficiënte omgang met middelen als focuspunten. Zelfs als er investeringsrondes kwamen en ze ahead of the curve werkten, was dat altijd met duidelijke en concrete groeidoelen voor ogen.


foto: Jan de Brie


 

Solvay


In december 2023 splitste het 160 jaar oude bedrijf Solvay zich op in twee bedrijven: Solvay en Syensqo. Het hele idee van de splitsing van het bedrijf en de nieuwe strategie begon 3 jaar geleden. Het bedrijf was enorm gegroeid en er was een groot verschil tussen de activiteiten van Solvay. Bovendien was de structuur te complex geworden. Het idee was eenvoudig. Er waren twee soorten bedrijven in Solvay, maar er waren ook twee soorten investeerders. Het werd duidelijk dat een splitsing de beste strategie was voor beide businesses.

 

foto: Jan de Brie




 

Steelforce


Steelforce is een vooraanstaande wereldwijde speler in de staalhandel, met zijn wortels en hoofdkantoor gevestigd in Antwerpen. De onderneming begon haar reis in 1988 in de stad en onderging in 2006 een rebranding tot Steelforce. Door de jaren heen heeft Steelforce verschillende mijlpalen bereikt, waaronder de opening van diverse kantoren over de hele wereld en de overgang tussen generaties aandeelhouders. Momenteel wordt het bedrijf geleid door de tweede generatie aandeelhouders, terwijl de derde generatie management toetreedt tot het kapitaal van de groep. Bovendien traden in 2017 en 2021 de Japanse trader Marubeni-Itochu Steel toe tot het kapitaal van de groep.

foto: Jan de Brie


 

TVH


TVH werd opgericht in 1969. De hoofdzetel is nog steeds gevestigd in Waregem. Het bedrijf heeft verder een 90tal vestigingen verspreid over de hele wereld en telt meer dan 5000 werknemers. Het finance team van TVH is heel trots op het veranderingstraject dat tot nu toe afgelegd werd. Dit traject werd in 2018 gelanceerd. De doelstelling was om te evolueren naar een structuur waarin mensen meer gingen samenwerken, waar het uitwisselen van best practices de norm is en waar ideeën tot verbetering bottom-up de kans kregen om uitgewerkt te worden.

 

foto: Jan de Brie



 


bottom of page