top of page

Attero verwerkte meerdere jaarrekeningen met Board


Board Financial Consolidation (FC) zorgt ervoor dat bedrijven zowel hun legal als management consolidatie kunnen uitvoeren in één, geïntegreerde BI- en CPM-omgeving. Het levert alle voordelen van de Board decision-making platform, waar analyse en rapportering naadloos geïntegreerd zijn met planning-, forecasting- en simulatieprocessen, en biedt zo het hoofd aan de uitdagingen van globale organisaties in hun consolidatie-oefening. Ook Attero, een Nederlandse afvalverwerker, heeft ondertussen meerdere jaarrekeningen achter de rug met Board: “Er is eigenlijk geen verschil meer in snelheid waarmee we de jaarrekening kunnen doen ten opzichte van de maandafsluiting…”


Board FC is een tool die sterke, out-of-the-box eigenschappen combineert met de flexibiliteit van een Toolkit-aanpak. Het zorgt zo voor de ongeëvenaarde mogelijkheid om het financieel consolidatieproces van uw bedrijf aan te passen en personaliseren naar de telkens veranderende business-eisen. Attero, een van de Nederlandse afvalverwerkingsbedrijven, maakt sinds 2018 gebruik van Board en kent de voordelen van het platform in financiële consolidatie ondertussen goed. “Voorheen deden we onze financiële consolidatie via SAP BPC”, zegt Bert Snippe, Manager Reporting & Financiële Administratie. “De wijze waarop Attero SAP BPC ingericht had, betekende dat we behalve de vastlegging in SAP BPC nog veel informatie verzamelden via Excel om onze maandrapportages te voltooien. Veel tijd ging daarmee op aan verschillende aanvullende controlewerkzaamheden. Om te voldoen aan de wensen van onze aandeelhouders kregen we telkens meer de vraag om maandrapportages eenvoudiger te laten sluiten met value driver modellen die onze aandeelhouders gebruiken.”


Multi-level consolidatie


Die maandrapporteringen weken echter telkens af van de value driver modellen. “Dit zijn we dan de laatste jaren gaan afstemmen op elkaar”, duidt Snippe. “Daar komt de inzet van Board in ons verhaal van financiële consolidatie. De maandrapporteringen zijn nu ‘aligned’ met de value driver modellen. Dat maakt het veel eenvoudiger om te communiceren. Nu heeft de managerial laag één werkelijkheid en voor annual accounting, de legalzijde, hebben we een andere vorm van groepering. Board bood ons de mogelijkheid om grootboekrekeningen te groeperen. Dat maakte het makkelijk om ‘twee heren te dienen’.” Financial Accountant Gerard Huizinga: “Binnen de managerial verslaggeving kijkt men vooral naar de activiteiten van de organisatie en ik bekijk de juridische entiteiten, waarmee we gaan rapporteren. Dat liep bij ons nogal door elkaar heen in het verleden. Dat loopt nog altijd uiteen, met dat verschil dat we in Board nu beide structuren goed rapporteren. Zowel op activiteiten als juridisch niveau, inclusief de consolidatie.” Ondertussen verwerkt Attero meerdere jaarrekeningen met Board. “Als je kijkt aan naar welke ontwikkelingen we doen, het verzamelproces van data, verloopt alles zeer gestructureerd”, zegt Snippe. “Hierdoor kunnen we de stelregel naleven: eerst standaardiseren, dan automatiseren en uiteindelijk digitaliseren.”


Lees hier de volledige Board Inspiration File

Comments


bottom of page