top of page

Automatiseren en inzetten op scenarioplanningFinance teams staan onder grote druk om sneller en accurater dan ooit de meest kritische bedrijfsinzichten te delen met hun business partners. Door middel van scenario-planning en het creëren van ‘wat als’-modellen maakt finance het mogelijk dat de organisatie in korte tijd de juiste beslissingen kan nemen. Organisaties gaan dus telkens meer steunen op datagedreven inzichten die direct gekoppeld zijn aan de strategische doelstellingen.


In Board vinden finance teams de juiste tool om dit alles het hoofd te bieden. Sébastien Breyne, finance manager bij Cullen International: “Net door de what-if scenario’s te creëren, hebben we snel de juiste beslissingen kunnen nemen, ook in deze tijden…”


De finance-afdeling automatiseren


Wanneer finance de business kritische inzichten wil geven, moet het een centrale rol spelen als strategische business partner. De traditionele transactiesystemen moeten gevoed worden met innovatieve technologieën, zoals Robotic Process Automation (RPA), die zorgen dat de financiële planning sneller gaat en de closing-consolidatie-rapporteringscyclus is geautomatiseerd. Dat beaamt Sébastien Breyne, finance manager bij Cullen International: “Door te automatiseren nemen we telkens meer de rol van strategische business partner op.” Procesautomatisering zorgt dat finance teams telkens meer tijd kunnen spenderen aan activiteiten met toevoegde waarde, veel meer dan alleen aan transacties.


Verbeterde scenarioplanning


Essentieel in het gidsen van de organisatie is het koppelen van de doelstellingen van de organisatie. Dit kan simpelweg alleen door het efficiënt koppelen van de strategische meerjarenplannen aan de operationele plannen. Het kan uitdagend zijn om, wanneer die gekoppeld zijn met elkaar, de FP&A te blijven monitoren en verbeteren. Daarbij speelt de mogelijkheid tot scenario planning een grote rol.


Comments


bottom of page