top of page

Finance faciliteert zoektocht naar referentie aandeelhouder

CFO MAGAZINE #264 MICHAEL DE DONCKER CFO BIJ AED GroupCFO AED Michael De Doncker, foto: Jerry de Brie

Tekst: Kurt Deman

Van de meest prestigieuze sportafspraken tot de populairste festivals … Op elk evenement, waar ook ter wereld, is de kans groot dat apparatuur van AED Group mee het audiovisuele luik verzorgt. De Europese marktleider op het vlak van de verhuur en verkoop van professionele apparatuur levert het materiaal voor meer dan 60.000 evenementen. Het zette de stap van een small cap naar een mid cap en beoogt een nieuwe kwantumsprong. CFO Michael De Doncker stuurt de zoektocht naar een nieuwe referentieaandeelhouder mee aan.

 

Ondernemer Glenn Roggeman richtte in 1985 op zestienjarige leeftijd AED Rent op. De onderneming groeide de voorbije decennia als kool. Uit het verhuurbedrijf groeide een brede waaier van wereldwijde activiteiten: van verkoop, leasing en distributie tot de ontwikkeling van eigen producten. In de magazijnen van wat vandaag AED Group heet, vind je het neusje van de zalm binnen de audiovisuele wereld. Het bedrijf levert luidsprekers, versterkers, videomateriaal, monitoren, mengpanelen, robotgestuurd licht en zo veel meer voor evenementen van Europa tot het Midden-Oosten. De groep beschikt over kantoren en logistieke magazijnen in België, Groot-Brittannië, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Dubai. Tot AED Group behoort ook AED Studios, de grootste mediasite voor tv- en filmopnames in België, die uit de as is gerezen van het ter ziele gegane Alfacam.GEPREFEREERDE ASSETPARTNER

Hoewel de AV-toestellen van AED Group op prestigieuze mondiale evenementen aanwezig zijn, pakt het bedrijf daar zelf niet mee uit. “Wij zijn een assetpartner en stellen het materiaal ter beschikking van onze klanten, met name de audiovisuele partners van grote evenementen. Zij plaatsen en bedienen zelf de toestellen. Het is aan die partners en de organisatoren om in de schijnwerpers te staan. Wij hoeven zelf niet met de eer te gaan lopen. Wie zich in het wereldje begeeft, weet sowieso waarschijnlijk wel dat wij over de grootste Europese assetvloot beschikken en alle projecten aankunnen”, legt Michael De Doncker uit.

Die sterke marktpositie oefent een grote aanzuigkracht uit. “Dankzij onze grootteorde verwerven we een bevoorrechte positie. Via onze leveranciers spotten we de nieuwe trends en opportuniteiten uit eerste hand. Die toekomstgerichte kijk is cruciaal binnen een business die bol staat van de technologische evoluties.” De CFO looft het grote rendementsbewustzijn van de asset- en aankoopmanagers. “We bevinden ons binnen een capexgedreven branche. Iedereen is doordrongen van het feit dat elke aankoop cashflowmatig voldoende rendement moet opleveren. Wanneer de toestellen deel uitmaken van de verhuurvloot, worden ze uitermate goed onderhouden. Hierdoor zijn de assets van AED ook zeer gegeerd op de tweedehandsmarkt. Een accurate inschatting van de markt en kennis van toekomstige innovaties zijn bijgevolg essentieel. Het laat ons toe om winstgevend te zijn en onze klanten de meest geavanceerde oplossingen aan te reiken. We bewegen dus altijd in de richting die voor de klant het meest wenselijk is.” 

“Mijn afdeling moet ervoor zorgen dat we met de nodige cijfers

strategische beslissingen onderbouwen en

maximaal compliancetaken uit handen nemen.”


Michael De Doncker, CFO AED


 INTERNATIONALE EXPANSIE ALS GROEIMOTOR

Eigenaar Glenn Roggeman staat vandaag nog altijd als CEO aan het hoofd van de groep. Hijomringt zich met een managementteam, waarbij Michael De Doncker het financi.le beheer stroomlijnt. “Samen vertalen....


Comments


bottom of page