top of page

Programma Young Finance Top

13u - 14u30 

Data Science for finance professionals 

De hoeveelheid data en informatie die bedrijven ter beschikking hebben om te analyseren is de afgelopen jaren exponentieel gestegen. Deze datasets manifesteren zich in diverse vormen, variërend van spreadsheets en online API's tot meer exotische binaire formaten. Gelijktijdig nemen ook de beschikbare tools om deze data te verwerken in aantal toe. Deze digitale transformatie heeft vooral de vraag naar efficiënte data-analyse doen toenemen, vooral binnen afdelingen zoals finance. Maar hoe zet je nu daadwerkelijk de eerste stappen in data science? In deze workshop krijg je concrete handvaten aangereikt om hier mee aan de slag te gaan. 

Create impact (Mapstell methode)

 

In een team heeft iedereen een voorkeurstijl. In deze workshop wordt jouw voorkeurstijl in kaart gebracht, letterlijk dan. Deze landkaart geeft je een genuanceerd beeld over je gedrag, inclusief je valkuilen én het beeld dat anderen van je kunnen hebben. Ook krijg je een heleboel tips & tricks om die hindernissen te overwinnen en meer impact te creëren binnen je organisatie.

Sustainability KPI's - Business game

Tijdens deze unieke business game zoomen we in op het ontwikkelen van KPIs voor duurzame business modellen. Op een interactieve manier gaan we aan de slag met cases. De impact van beslissingen en de trade-offs die gemaakt moeten worden, komen duidelijk in beeld. 

14u40 - 16u10

Workshop door Ufinity

Til je presentatieskills naar een hoger niveau dankzij deze workshop! In je carrière als financial word je af en toe (of zelfs regelmatig) geconfronteerd met het moeten geven van een presentatie. Voor je collega's, executive committee, de business, externe stakeholders, ... Voor wie je ook presenteren, helder je boodschap kunnen overbrengen is een must. In deze workshop krijg je handige handvaten aangereikt om dat te bereiken.

 

Innovation Accounting

Innovatie en R&D vormen een belangrijke groeimotor voor een gezond bedrijf. Maar innoveren kan soms wat fluffy klinken en heeft weleens de kwalijke reputatie om moeilijk te kwantificeren en te sturen te zijn. Tijdens deze sessie bekijken we hoe we innovatieprocessen kunnen opvolgen met zinvolle metrics om de ROI van deze investeringen te maximaliseren.

Sustainability KPI's

Tijdens deze unieke business game zoomen we in op het evalueren van prestaties bij duurzame business modellen. Op een interactieve manier gaan we aan de slag met cases. De impact van beslissingen en de trade-offs die gemaakt moeten worden, komen duidelijk in beeld. Deze workshop kan gevolgd worden samen of apart met de eerste workshop rond sustainability KPI's. 

16u20 - 17u50

M&A

Bij overnames en acquisities komt er heel veel kijken. Een correcte waardering is een cruciaal element. Maar welke waarderingsmethode kan worden toegepast? En hoe kunnen we een strategische keuze maken om een overname al dan niet te overwegen? Tijdens deze workshop zoomen de experten van deloitte in op de verschillende waarderingsmethodes. 

Project Management in Finance

Deze workshop richt zich op het versterken van de projectmanagementvaardigheden van finance professionals. Effectief projectmanagement is de sleutel tot het creëren van duurzame groei en het realiseren van strategische doelen. Ontdek hoe je financiële expertise kunt verrijken met bewezen projectmanagementpraktijken en daarmee optimale resultaten kunt behalen.

Design thinking voor finance professionals

Wat kan design thinking betekenen voor jou als finance professional? In deze workshop leer je design thinking toe te passen binnen het finance departement om tot innovatieve, creatieve en out-of-the box ideeën en oplossingen te komen.  

YFT_EmyElleboog_66.jpg

18u - 21u - award ceremony voor Best Young Finance Team & Receptie

21/03/2024

bottom of page