top of page
shutterstock_2093144245.jpg

KMO FINANCE

Met KMO Finance beoogt Financial Media een toonaangevende bron te zijn voor iedereen die werkzaam is in een finance functie binnen een KMO. De missie is duidelijk: we streven ernaar om u te inspireren, informeren en waardevolle connecties te bevorderen, zodat u als KMO finance professional met succes kunt navigeren in deze uitdagende wereld.

I-Care Group: Finance stuurt het groeipad aan

I_Care8StiévenartArnaud_BrionFabriceJDB.jpg

I-care Group heeft ambitie. Op vijf jaar wil het bedrijf met een verdubbeling van het personeel zijn omzet vervijfvoudigen. Kostenplaatje van dat plan: 100 miljoen euro. Groeien gaat namelijk niet vanzelf. “Er is innovatie en disruptie nodig. En je moet de dingen vooral zelf doen.”

Finance als gatekeeper voor kosten en marges in een artisanaal proces

Finance stuurt mee de overnamestrategie van Aqtor!

LesTartesDeFrançoise9WautersVesnaJDB.jpg

Finance bij een ambachtelijke bakkerij: dat levert boeiende en smaakvolle combinatie op. Sinds vorig jaar is Vesna Wauters aan de slag als CFO bij Les Tartes de Françoise: een functie die ze met evenveel goesting bekleedt als de bakkers in de productiehal. “Na een jaar ben ik nog steeds verbaasd over het artisanale karakter van het productieproces”, zegt ze. Dat blijkt meteen ook het belangrijkste facet dat haar rol als CFO zo uitdagend maakt.

Aqtor10KopydlowskiPeterJDB.jpg

Elf overnames op anderhalf jaar tijd, zo hoog staat de teller voor het Oost-Vlaamse bedrijf Aqtor!. De speler in de technische orthopedie, die alles maakt van protheses en mobiliteitshulpmiddelen tot steunzolen, groeide de voorbije jaren scherp door kleinere tegenhangers te integreren. In het laatste half jaar alleen kwamen er al drie nieuwe bedrijven bij. Finance speelt daarbij een belangrijke rol, die gaat van het analyseren van cijfers en het spotten van problemen, tot het durven in discussie gaan met de rest van het management.

Meer KMO inspiratie:

belfius.png
Logo-VGD.png
bottom of page