top of page
shutterstock_2093144245.jpg

KMO FINANCE

Met KMO Finance beoogt Financial Media een toonaangevende bron te zijn voor iedereen die werkzaam is in een finance functie binnen een KMO. De missie is duidelijk: we streven ernaar om u te inspireren, informeren en waardevolle connecties te bevorderen, zodat u als KMO finance professional met succes kunt navigeren in deze uitdagende wereld.

Businesspartner die mee over de cijfers waakt

Tot drie jaar geleden waren er nauwelijks bedrijven die een pandemie als een ernstig bedrijfsrisico beschouwden. Vandaag denken we daar anders over. “We hebben het bedrijf helemaal herbekeken – ook eenmaal corona voorbij was”, zegt Julie Demunck, CFO bij EXKi. Na de pandemie brak de oorlog in Oekraïne uit, met stijgende prijzen en – via de automatische indexering in ons land – stijgende loonkosten als gevolg. “Voor de CFO hoort het beheren van dat soort risico’s er gewoon bij.”

Finance stuurt mee de overnamestrategie van Aqtor!

Aqtor10KopydlowskiPeterJDB.jpg

Elf overnames op anderhalf jaar tijd, zo hoog staat de teller voor het Oost-Vlaamse bedrijf Aqtor!. De speler in de technische orthopedie, die alles maakt van protheses en mobiliteitshulpmiddelen tot steunzolen, groeide de voorbije jaren scherp door kleinere tegenhangers te integreren. In het laatste half jaar alleen kwamen er al drie nieuwe bedrijven bij. Finance speelt daarbij een belangrijke rol, die gaat van het analyseren van cijfers en het spotten van problemen, tot het durven in discussie gaan met de rest van het management.

Gedreven door de cijfers vanaf de eerste seconde.

Kentucky Horsewear ontwikkelt professionele paarden- en hondenbescherming. De onderneming zag het levenslicht in 2010 en groeide tot een gedegen speler in zijn sector. Opmerkelijk voor deze KMO is de cijfergedrevenheid en professionaliteit. “Ik durf zeggen dat er weinig concurrenten in de markt zijn die zo geprofessionaliseerd zijn”, zegt Thomas Tuytens, eigenaar en CEO van Kentucky Horsewear. “We hebben zeer hard gewerkt aan de structuur om ons verhaal scalable te maken. We zijn verdubbeld in omzet zonder dat het systeem werd gekraakt. Dat mogen we een succes noemen.”

Druk op voorraad en kapitaal beheren om niet uit het peloton te worden gewaaierd

Belgian Cycling Factory is de vennootschap boven Ridley Bikes. Het is een tier 1-fietsproducent alom gekend bij wielerminnend België. De kmo zag de laatste jaren een groeistagnatie door de opeenvolgende economische disrupties en een echte sprong voorwaarts moet er komen vanaf 2023. “We worden geconfronteerd met een druk op ons bedrijfskapitaal door sterk opgelopen voorraden en langer betalingsuitstel dat door onze klanten wordt gevraagd”, zegt CFO Patrick Huygens. “We gaan ervan uit dat dit een tijdelijk fenomeen is en dat er vanaf volgend jaar een normalisering zal optreden..”

Meer KMO inspiratie:

belfius.png
Logo-VGD.png
bottom of page