top of page
data-analyse.jpg

Opleiding Data-analyse

De hoeveelheid data in bedrijven stijgt exponentieel. Het aantal tools om die data te analyseren gaat mee de hoogte in. Maar hoe stoom je je dataset klaar en krijg je inzicht in data-analyse? In deze opleiding krijg je de nodige inzichten in hoe je je databases gebruikt.

Duik dieper in data-analyse

De hoeveelheid data en gegevens die bedrijven ter beschikking hebben om te analyseren stijgt de voorbije jaren exponentieel. Die databases komen in steeds meer vormen terug (spreadsheets, online APIs, meer exotische binaire formaten) en er zijn ook alsmaar meer tools beschikbaar om die data te bewerken. Door die digitalisering stijgt ook de vraag naar een efficiënte analyse steeds meer, zeker in het finance departement. Maar hoe moet je nu aan de slag met die data? In deze opleiding wordt niet zozeer gefocust op alle verschillende programma’s maar wel op de technieken die je nodig hebt om data te kunnen analyseren en wat er gebeurt vóór de data verwerkt wordt in programma’s zoals PowerBI. Je leert dus werken met databases en gaat dieper in op een transfereerbare vaardigheid, SQL, die in veel applicaties zoals PowerBI en Tableau te vinden is, waarmee je zelf leert werken en je data behapbaar kan maken voor zulke tools. Ook krijg je te horen hoe Hadewych Vermunt, CFO van Delhaize, aan de slag gaat met data-analyse. Na deze opleiding heb jij de bouwstenen verworven om aan de slag te gaan met data-analyse in jouw bedrijf.

Met welke vaardigheden ga je op het einde van de dag naar huis?

- Je verwerft inzicht in het belang van data-analyse

- Je bent bekend met analytische en voorspellende technieken aan toepasbaar op verschillende tools

- Je kan overweg met databases alvorens die in een tool worden verwerkt

- Je kan aan de slag met data-analyse in je eigen bedrijf

Welke topics komen aan bod?

 1. Praktijkgetuigenis van Hadewych Vermunt, CFO van Delhaize

 2. Data-analyse

 3. Belang van data-analyse

 4. Analytische en voorspellende technieken

 5. Predictive analysis

 6. SQL queries

  • Uitleg / definitie

  • Werking

  • Case: zelf aan de slag

Praktisch

Duur opleiding: 1 dag (9:00 - 18:00)

Datum: 23 maart 2023

Locatie: Ghelamco Arena, Gent

Aantal plaatsen: 12

Investering: 1490 euro

Abonnee op CFO Magazine of lid van Finance Square: 1290 euro

Neem een opleidingsabonnement en betaal slechts 1190 per opleiding!

Meer info?

Voor wie? 

Voelt jouw finance team de druk om alle beschikbare data van verschillende kanten in je bedrijf te gebruiken en te analyseren om KPI's te verbeteren? Dan zal deze opleiding jou sterk ondersteunen!

Inschrijven

Je kan je inschrijven voor de hele reeks van negen opleidingen voor slechts 1190 euro per opleiding! Leer meer over...

- procesoptimalisatie

- investeringsanalyse

- data-analyse 

- datavisualisatie en presentatie

- werkkapitaal

- Triple Bottom Line

- ESG

- RPA

- businesscase

Met dit abonnement kan je telkens een andere medewerker van je team afvaardigen.

Inschrijven
Meer over de lesgever

Oliver Willekens

Oliver Willekens.jpg

Oliver Willekens studeerde af als burgerlijk ingenieur in de fotonica aan de UGent. Na een jaartje bedrijfservaring keerde hij terug als doctoraatsstudent. Daar groeide zijn passie voor automatisering en dataverwerking. Na het succesvolle doctoraat startte hij bij Data Minded in Leuven als data ingenieur in 2016, waar hij inmiddels ook de rol van hoofdverantwoordelijke voor het trainingsaanbod opneemt. 

Daarnaast werkt hij nog steeds dagelijks, en met veel plezier, aan het uitbouwen van volautomatische data transformaties, zgn. data pipelines, vooral die met een focus op big data en cloud services. In bijna al zijn workshops komen goede data- en codepraktijken te pas, een onderwerp dat hem nauw aan het hart ligt.

Nog verdere vragen?

Heb je nog verdere vragen of twijfel je of deze opleiding iets voor jou is?

Neem gerust contact op, ik help je graag verder!

Maïté Holvoet

+32495172425

maite@fm.be

Meer over de praktijkgetuigenis

Hadewych Vermunt, CFO van Delhaize

Hadewych Vermunt trad in juni 2021 in dienst bij Delhaize als CFO. Daarvoor was ze CFO voor Mega Image, een ander lid van de Ahold Delhaize-groep, in Roemenië. Hadewych heeft meer dan 20 jaar ervaring in finance. Nadat ze haar Master Industrial Engineering & Management en internationale Executive Master of Finance and Control behaalde, begon ze haar carrière als managementtrainee bij Unilever en werkt sinds 2011 voor Ahold Delhaize. 

Hadewych Vermunt.jpg

Hadewych heeft functies uitgeoefend in finance business partnering, financiële planning & analyse, boekhouding & rapportering en finance services, in FMCG en in de voedingssector, dat in verschillende landen. Hadewych is van oorsprong geen pure financial, maar heeft toch een passie voor finance en data, niet voor de cijfers op zich maar voor de inzichten die ze kunnen geven, om de besluitvorming te ondersteunen en de doelstellingen van het bedrijf te bereiken.

Dit programma wordt aangeboden in samenwerking met 

SBM.jpg
bottom of page