top of page

Terugblik: Women in Finance Seminarie - Rekenhof BrusselOp 5 oktober 2023 was het eindelijk zover - de première van onze langverwachte reeks 'Women in Finance' evenementen. Een dag vol empowerment en connectie, speciaal ontworpen voor vrouwelijke finance experts, waar inzichten werden gedeeld, netwerken werd vergroot en kennis de boventoon voerde.


De ochtend opende met drie inspirerende keynotes, gebracht door gevestigde vrouwelijke finance professionals. Katleen Vandeweyer, die Non Executive Director is bij meerdere internationale bedrijven, trakteerde ons op een indrukwekkende presentatie over de dynamiek van finance en de impact van wereldgebeurtenissen. Beatriz Garcia-Cos Muntañola, de Group CFO van Ferroglobe PLC, nam ons mee op haar persoonlijke reis als finance professional door de jaren heen. Ten slotte gaf Dominique Ingelbrecht, de CFO & VP Finance voor Janssen EMEA, ons stof tot nadenken over diversiteit en inclusief leiderschap.


In de namiddag werden we verwend met een exclusieve verkenningstocht door de historische gangen van het Brusselse Rekenhof, de instelling die toezicht houdt op de overheidsfinanciën. De Eerst Voorzitter, Hilde François, onthulde de cruciale rol die zij speelt in het waarborgen van financiële transparantie en verantwoording binnen de overheid. Haar toespraak benadrukte de uitdagingen en kansen op het gebied van financiële controle en governance.


Deze eerste editie van 'Women in Finance' was een veelbelovend begin van onze aanstaande evenementenreeks. Het ging niet alleen over het delen van kennis en het uitbreiden van ons netwerk, maar ook over het verkrijgen van een exclusieve blik achter de schermen van een vitale overheidsinstelling. We kijken alvast uit naar het volgende evenement op 5 december, het 'Women in Finance Exclusive Dinner', waar chef Karen Keygnaert onze community van finance vrouwen zal verwennen met culinaire hoogstandjes. Bovendien wacht ons een boeiende uiteenzetting over vrouwelijk leiderschap door niemand minder dan Mirella Visser, Managing Director van het Centre for Inclusive Leadership. Bereid je voor op nog een dosis inspiratie en empowerment!Comments


bottom of page